Review: Tweetie 2.0 applicatie
Redactie

Sedert relatief korte tijd is de update van Tweetie 2.0 in de app store te verkrijgen. De ontwikkelaar heeft besloten om deze update voor iedereen betaald te maken, wie Tweetie 1 al had, moet dus insgelijks betalen voor de applicatie. Omdat 2,39 EUR geen schaars bedrag is, volgt hier een review over de vernieuwde Tweetie.

Uiterlijk

Wat natuurlijk een belangrijke rol speelt in een applicatie is het uiterlijk. Dit aspect zit wel snor bij Tweetie 2.0. Het geheel zit grafisch sterk in elkaar en oogt mooi, zoals we van deze ontwikkelaar reeds gewend zijn.

Een opmerkelijk punt is dat als je nieuwe tweets hebt in je tijdlijn, dat deze niet apart gekleurd worden. Onder op de menubalk licht wel wat op, maar deze zit niet in het algemene blikveld van een gemiddelde iPhone gebruiker.

Functionaliteit

Alle basisfuncties werken in Tweetie 2.0 . Je kan tweeten, DM’s lezen en zien wanneer je genoemd wordt. Zoeken gaat ook perfect en je kan zoekopdrachten opslaan, eveneens worden de “Trends” getoond. Refreshen kan via een originele vinger beweging, omhoog en omlaag.

Daarenboven heeft Tweetie 2.0 geen innovatieve mogelijkheden en gebruiksgemakken. Links worden niet opgelicht en je kan niks instellen.

Prijs-Kwaliteit

De applicatie is mooi vormgegeven en is handzaam voor het gebruiken van meer dan 1 account. Tweetie 2.0 beidt verder geen nieuwe functionaliteiten (zoals Push etc.) en kan hiermee goed vergeleken worden met een gratis Twitter app, bijvoorbeeld Echofon.

Tweetie is aan te raden voor mensen die willen twitteren in stijl, mensen die het echter niks uitmaakt en liever geen geld willen uitgeven kunnen beter terecht bij gratis applicaties (Echofon etc.).

Info:

iTunes: klik
Prijs: 2,39 EUR
Cijfer: 7,3

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Jesse Beau

  Geen nieuwe functionaliteiten? Dan zou ik die app toch maar eens iets heter bekijken als ik jou was! Er is ook een handleiding beschikbaar, wellicht een tip 😉

 • Geen nieuwe functies? Volgens mij heb je echt met je neus gekeken… ;o) Er zitten ontzettend veel nieuwe dingen in!!! Tik maar eens op de karakterteller.
  Daar kan Echofon in de verste verte niet aan tippen!!!

 • Peter

  Nou, inderdaad.

  Leukste zijn ook off-line lezen (en meer) en mogelijkheid om links aan te merken om later te lezen (bijvoorbeeld via Read-It-Later)… zodat je die kunt “bewaren” voor een momentje achter de desktop…

  Ook kun je je eigen profiel via Tweetie aanpassen.

  Ik noem maar wat

 • Jan van Kampen

  Dit is mijn eerste ervaring met tweetie, en ik ben erg tevreden … meerdere accounts, makkelijk foto’s meeposten, snel, makkelijk, overzichtelijk enz…