[review] Sonic at the Olympic Winter games, waar is Mario?

Redactie
31 januari 2010, 18:01
1 min leestijd
[review] Sonic at the Olympic Winter games, waar is Mario?

Gisteren schreven wij al dat de lang aangekondigde game Sonic at the Olympic Winter games inmiddels te vinden is in de app store. De eerste recensies in iTunes zijn niet erg lovend, in dit review kan je lezen of het echt zo is!

Mario en Sonic

Wat meteen opvalt in de game is dat Mario en zijn vrienden ontbreken. Het befaamde duo “Mario en Sonic” hebben al een aantal Olympische games op hun naam staan, al dan niet op de iPhone. Mario is van Nintendo en verschijnt dus alleen op de Wii en de Nintendo DS. Óók in de iPhone had Mario geen zin.
alleen sonic

Weinig events

Lees verder na de advertentie.

In Vancouver worden vele sporten beoefend, van snowboarden tot bobsleeën. Dit is helaas niet het geval in de game, slechts vier events (sporten) kunnen worden gespeeld; kunststchaatsen, snowboarden, curling en een soort bosbleeën. Ook is er niet veel te doen in het spel naast deze sporten, geen mini-games te bekennen.
slee

Uitvoering

Er zijn maar weinig sporten, maar de sporten zelf vallen ook een beetje tegen, althans de uitvoering daarvan. Met het bobsleeën zit je op een afgeronde baan met matige graphics en de besturing is erg slecht, het zelfde geldt voor snowboarden. Bij curling heb je zelf niet veel inbreng op het verloop van het potje, het kunstschaatsen is het best uitgevoerde onderdeel.
schaatsen

Kopen?

Dit is een redelijk kort review, mede doordat de game ook erg kort is. Met het spel is op zich niks mis, maar van SEGA hadden wij meer verwacht. Ook de prijs, 3,99 EUR, is een beetje te veel van het goede, 0,79 EUR zou toepasselijker geweest zijn. Kortom; het is een leuke game voor “erbij”, maar de meeste gamers zullen het aan hun neus voorbij laten gaan.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's