Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Review: Remote voor iPhone

Redactie
21 juli 2008, 16:00
1 min leestijd

remote for iphone reviewRemote is een applicatie uit de App Store, die het mogelijk maakt iTunes of je AppleTV vanaf je iPhone (via WiFi) te bedienen.

Met een AppleTV hebben we het niet kunnen testen, dus hieronder volgt alleen een review over Remote met iTunes.

Lees verder na de advertentie.

Werking

remoteas2.PNGWanneer je Remote opent, verschijnt er in iTunes meteen een nieuwe menu-item, genaamd Remote, met het bijbehorende logootje. Op je iPhone verschijnt er een 4-cijferige code, die je vervolgens in iTunes intikt. Hierna krijg je meteen toegang, en verschijnt er op je iPhone een iPod-achtige interface.

Interface

Net als in de iPod zie je een lijst voor je, met rechts allemaal kleine lettertjes, en onderin een zwarte balk. Deze balk kun je ook weer zelf instellen. Je iTunes-bibliotheek blijft onthouden, zodat je een volgende keer de code niet meer in hoeft te tikken. Wanneer je met meerdere bibliotheken werkt, kun je overschakelen. remoteas1.pngOok is in Remote een zoek-functie aanwezig, zodat je je nummers sneller kan vinden. Deze zoekt zowel op de titel van een nummer, de artiest en het album. De resultaten verschijnen tijdens het typen al onder het balkje, zodat je niet per sé het hele woord in hoeft te tikken.

Wat ontbreekt is Coverflow. Wat je wel meteen opvalt, is het iPod (Classic/Nano)-achtige menu. In de lijst met nummers staat onder elk nummer meteen de artiest, wat de iPhone zelf in de iPod-functie niet heeft. Alle andere menu’s zijn hetzelfde. Ook een Shuffle-functie is aanwezig.

[rating:4]

Remote is een gratis applicatie. Ga direct naar Remote in de App Store.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's