Placeholder
Redactie

remote for iphone reviewRemote is een applicatie uit de App Store, die het mogelijk maakt iTunes of je AppleTV vanaf je iPhone (via WiFi) te bedienen.

Met een AppleTV hebben we het niet kunnen testen, dus hieronder volgt alleen een review over Remote met iTunes.

Werking

remoteas2.PNGWanneer je Remote opent, verschijnt er in iTunes meteen een nieuwe menu-item, genaamd Remote, met het bijbehorende logootje. Op je iPhone verschijnt er een 4-cijferige code, die je vervolgens in iTunes intikt. Hierna krijg je meteen toegang, en verschijnt er op je iPhone een iPod-achtige interface.

Interface

Net als in de iPod zie je een lijst voor je, met rechts allemaal kleine lettertjes, en onderin een zwarte balk. Deze balk kun je ook weer zelf instellen. Je iTunes-bibliotheek blijft onthouden, zodat je een volgende keer de code niet meer in hoeft te tikken. Wanneer je met meerdere bibliotheken werkt, kun je overschakelen. remoteas1.pngOok is in Remote een zoek-functie aanwezig, zodat je je nummers sneller kan vinden. Deze zoekt zowel op de titel van een nummer, de artiest en het album. De resultaten verschijnen tijdens het typen al onder het balkje, zodat je niet per sé het hele woord in hoeft te tikken.

Wat ontbreekt is Coverflow. Wat je wel meteen opvalt, is het iPod (Classic/Nano)-achtige menu. In de lijst met nummers staat onder elk nummer meteen de artiest, wat de iPhone zelf in de iPod-functie niet heeft. Alle andere menu’s zijn hetzelfde. Ook een Shuffle-functie is aanwezig.

[rating:4]

Remote is een gratis applicatie. Ga direct naar Remote in de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Stephan

  Remote is echt een top programma

  Ik gebruikt het nu al 2 dagen op mijn iphone….. Echt super…

  Ik kan nu met mijn iphone de muziek van de woonkamer regelen via mijn iphone.

  Muziek naar woonkamer met de airport express natuurlijk….

 • Rob

  Lekker belangrijk allemaal. Ik heb nog niet 1 goede toepassing gevonden van dit op het oog hele leuke tool. Alsof mijn muziekcollectie in een compleet andere ruimte is. Alsof mijn hele huis verbonden is door speakers en kabels…
  Of ik zit in de kamer en gebruik mijn stereo. Of ik zit bij mijn Apple en ik heb daar muziek aan staan..

  Lijkt allemaal heel leuk, maar wie gebruikt het echt?, ja?, da’s mooi. Ook nog over een week of wat als het nieuwtje er af is?

  Als je het mooi vind, prima.

  Ik vergelijk dit met het draadloos internetten.. “ja da’s handig. Kun je lekker op de bank zitten met je laptop.” Ten eerste wil ik helemaal geen laptop, en als ik eenmaal eindelijk een keer op de bak zit wil ik al helemaal niet met zo’n laptop op mijn schootzitten internetten / werken.
  dat doe ik wel aan mijn buro wat er voor ingericht is. Alles op de juiste hoogte, uitstekende stoel.. etc etc..

  Maar goed..

 • Pim

  Nounou… iets minder pessimistisch mag wel..

  Ieder zijn ding, ik vind draadloos internet bijvoorbeeld wel ontzettend handig, ook nu ik een iPhone heb. Kan vanuit over in huis lekker makkelijk op internet, e-mail checke, vanaf de bank MSNen, buienradar checke.. Alleen maar voordelen.

  Dat jij je werkplek zo “fantastisch” ingericht hebt wil niet zeggen dat wij dat ook allemaal hebben, laat staan dat wij het alleen gebruiken voor werk.

  Het moet ook een stukje ontspanning zijn! En dan waar beter dan op de bank;)