Review: Ravenmark – Scourge of Estellion
Redactie

Ravenmark – Scourge of Estellion is een spannend Turn Base Strategie game, met diepgaande geschiedenis en mooie graphics. iPhoned.nl bekijkt het spel en geeft 3 exemplaren weg, t.w.v. €2,39. Update: Alle promocodes zijn inmiddels vergeven!

Over de makers van Ravenmark

Scourge of Estellion is gemaakt door de ontwikkelaars van Witching Hour Studios, bestaande uit een drietal vrienden uit Singapore die de ambitie hadden om een episch spel te maken.

Kevin, Brian en Ian vonden zelf dat er weinig tot geen spellen waren met een origineel en diepgaand verhaal, en speelde hierop in door in 15 maanden tijd het spel Ravenmark te bedenken en te ontwikkelen. Het is begonnen met een concept voor een bordspel, maar door het grote publiek en makkelijke distributie hebben ze gekozen om het om te schrijven naar een spel voor iOS.

Op de vraag of er nog meer games in petto hebben, vertelde ze dat ze nog wel wat concepten hebben liggen die ze graag uit willen werken, maar dat de performance van Ravenmark de eerste prioriteit is. Nu zijn ze bezig om een bug voor de vierde generatie iPod Touch op te lossen. Totdat versie 1.0.1 uit is kan het zijn dat iPod gebruikers problemen ervaren waardoor de game crashed.

Ravenmark: Scourge of Estellion

Je speelt in een wereld genaamd Eclisse, onder regie het rijk van Estellion. De vergeten natie van Kaysan wil hier verandering in brengen. Neem controle over de Mark of the Raven, en de personages die er bij horen, en vecht door de verschillende missies om het rijk te beschermen tegen de verschillende vijanden.

Dit spel heeft een ontzettende diepgang. Van de achterliggende verhalen van de verschillende karakters, tot de politieke geschiedenis van de wereld waarin je speelt. Alles wordt uitgelicht in de zogenaamde Codex, een soort encyclopedie in het spel waarin alles te vinden is over de wereld en zijn bewoners.

[appimg 478016806]

Ruime fantasie van de makers

Om aan te geven hoe diep te heren van Witching Hour Studios zijn gegaan; ze hebben zelfs uitgeschreven dat door de 3 manen die de planeet Eclisse heeft, de week 9 negen heeft, en daardoor 351 dagen in het jaar. Ook wordt besproken dat er 13 maanden zijn, met elke maand een omschrijving waarom deze zo genoemd is. Over the top? misschien, maar dit is een heel goed voorbeeld van de ruime fantasie van de makers, en de toewijding om dit in een prachtig spel te verwerken.

Ravenmark Gameplay

Earthbound Spearmen

Earthbound Spearmen, een van de vele soorten troepen in Ravenmark

Ravenmark is een Turn Based Strategy game. Dit wil zeggen dat er vooraf, in de Command Phase,  strategisch bepaald moet worden welke acties uitgevoerd moeten worden. Wanneer alle acties aangegeven zijn, gaat het spel over in de Battle Phase en worden de aangegeven acties, en die van de vijand uitgevoerd.

Het spel is een gedetailleerd verhaal wat uit verschillende missies bestaat. Voor, tijdens en na de missie blijft het verhaal door lopen, waardoor het lijkt alsof je in een film zit welke je zelf bestuurd.

Aan het begin van een missie krijg je troepen toegewezen waarmee de missie volbracht moet worden. Troepen van dezelfde soort zijn aan elkaar te koppelen. Hierdoor zijn ze langzamer, maar een stuk sterker en krijgen ze speciale mogelijkheden die ze onafhankelijk niet hebben.

Elke vorm van troepen is sterker tegen de ene soort, en zwakker tegen de andere soort. Een van de vele redenen waarom dit spel alleen gewonnen kan worden door tactisch te werk te gaan.

Win een exemplaar van Ravenmark – Scourge of Estellion

iPhoned.nl en Witching Hour Studios geven 3 promo codes voor Ravenmark weg, ter waarde van €2,39.

Update: de promocodes zijn inmiddels vergeven….

[app 478016806]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.