Review: Pianist applicatie

Redactie
25 september 2008, 0:02
1 min leestijd
Review: Pianist applicatie

Piano spelen op de iPhone… Kan dat? Dat was het eerste wat ik dacht over Pianist. En dat was ook nog de vraag toen ik deze app kocht. Maar nu ben ik tot de conclusie gekomen, en deze ga ik laten horen in de vorm van een review.

Lees verder na de advertentie.

Een hele piano op een scherm

Pianist beschikt over ongeveer 94 toetsen, deze passen natuurlijk niet allemaal op je scherm, maar daar heeft Mow-Cow-Music iets slims voor bedacht: Je kunt switchen tussen octaven met één druk op de knop.

Ook is het mogelijk om je composities op te nemen, dit kan in verschillende lagen. Na het opnemen heb je de mogelijkheid om je muziekstuk op te slaan, en de volgende keer weer te openen. Tijdens het opnemen heb je ook de mogelijkheid een Metronoom te gebruiken, het tempo kun je zelf instellen.

Geluid met Pianist

Wat me ook opviel aan Pianist is de hoge kwaliteit van het geluid, in vergelijking met een echte piano is het geluid natuurlijk niets, maar voor een simulator is het prima. Ook heb je de mogelijkheid om je geluid nog een beetje aan te passen in de vorm van Sustain: het doorklinken van een toon.

Spelen met Pianist

Het spelen in pianist gaat prima, de toetsen zijn groot genoeg om je vingers op te leggen, en reageren prima. Deze applicatie is zeker een aanrader om je gewoon eventjes lekker uit te leven. Voor Mozart-muziek kun je beter een piano kopen.

Downloaden: App Store €1.59

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's