[Review] Moodagent, voor elke bui de juiste muziek

Redactie
27 december 2009, 15:57
2 min leestijd
[Review] Moodagent, voor elke bui de juiste muziek

Elk liedje heeft een ander genre en ook een andere sfeer. Afhankelijk van je bui wil je bepaalde muziek horen, wanneer je boos bent wil je het liefst geen zonnige muziek luisteren. Omdat het nogal onhandig is om elke keer weer een nieuw liedje te luisteren zou het fijner zijn als er een functie was waarmee je je gewenste sfeer kan selecteren.
Ook voor dit probleem geldt weer: “There’s an app for that””. De applicatie moodagent biedt namelijk de oplossing.

Muziek DNA

De eerste keer dat je de applicatie opstart is er internetconnectie vereist. Je muziekbibliotheek krijgt per liedje een bepaalde “sfeer” aangewezen. Dit proces kan even duren wanneer je een grote muziekbibliotheek hebt en de duur is natuurlijk ook afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding.
Veel liedjes herkent de applicatie, maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Met name de niet zo bekende klassieke muziek kunnen niet worden herkend en die komen dus ook niet voor in je afspeellijsten.

Een liedje wordt niet in maar 1 van de hokjes geplaatst, maar krijgt een eigen “persoonlijkheid””. In de mate waarvan het bijvoorbeeld een zonnige sfeer bevat wordt dat hokje groter en uiteraard hoe minder hoe kleiner. Kort samengevat krijgt  bijna elk liedje dus een eigen DNA, mits er internetconnectie is.
moodagent

Op de achtergrond

Nu je je gehele muziekbibliotheek hebt gesynchroniseerd is het tijd om de applicatie te gebruiken. Je stelt de ambiance in door middel van het hoger en lager maken van de icoontjes (het humeur). Wanneer je die schuifjes goed hebt verplaatst laat je ze los en de liedjes die er onder staan veranderen ook.

Lees verder na de advertentie.

De applicatie is erg handzaam omdat de muziek(afspeellijst) door kan gaan op de achtergrond en daarvoor geen jailbreak voor vereist is. Je kan dus rustig blijven internetten of een game spelen met de juiste muziek op de achtergrond!

Interface

We waren zo enthousiast over de functies dat de interface er eiegnlijk niet aan toe deed. Aangezien de interface toch een belangrijk aspect is voor een applicatie behandelen we die bij deze applicatie toch. Op de interface is eigenlijk niks aan te merken, niet lelijk maar ook niet verschrikkelijk mooi. Er zijn op het eerste gezicht geen schoonheidsfoutjes te ontdekken en de meeste dingen lopen soepel in elkaar over. Het enige minpuntje dat je kan ontdekken is het schokkerig veranderen van de liedjes, maar storend is het niet.

Aanbeveling?

De applicatie heeft een functie die iedereen wel waardeert, behalve als je geen muziek hebt. Het concept is erg mooi uitgevoerd en de interface is niet storend, dit samen komt tot een fraaie applicatie.

Op het moment van schrijven is de applicatie zelfs gratis, voor de prijs hoef je het niet niet te nemen! Al vinden we de applicatie ook 2 a 3 EUR waard.

Info
Prijs: Gratis (op moment van schrijven)
iTunes: klik
Cijfer: 8,8

Categorie: Gratis

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's