Review: Minigore, wezens neer schieten

Redactie
23 augustus 2009, 15:58
2 min leestijd
Review: Minigore, wezens neer schieten

Sinds een tijdje is er een nieuwe game in de app store verkrijgbaar, Minigore. Minigore heeft als een van de weinige games een Nederlandse tekst als beschrijving staan in iTunes.
De game heeft maar een doel: schiet zoveel mogelijk van die zwarte monstertjes neer, zonder dat je geraakt wordt. Een diepgaande gedachte heeft de game niet en er is maar één map beschikbaar.

Mooie graphics

De game heeft wel erg mooie graphics. Het is 3D en het mannetje heeft een vierkant hoofd. De omgeving ziet er goed uit en alles loopt vloeiend. Wat wel jammer is, is dat je door de bomen heen kan lopen…
Er zijn nog wel enkele minpuntjes te vinden, wanneer je een monstertje dood schiet blijft er geen bloed liggen en de kogels zien er raar uit.

De achtergrondmuziek is spannend en past bij het spel, ook de monstertjes maken een passend geluid. De kreet die het mannetje slaakt wanneer hij opgegeten wordt door de monsters is soms wel erg irritant, gelukkig kan je die uit zetten.

de besturing

De besturing zit lekker in elkaar, maar het is wel even wennen. Met je linkerduim laat je het mannetje lopen en met je rechterduim schiet je. Je moet je duimen bewegen om een andere kant op te lopen of te draaien om goed te schieten.
Er wordt geen gebruik gemaakt van de bewegingssensoren, dit is handig om de game bijvoorbeeld liggend te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Als power-ups zijn er klavertjes beschikbaar, bij 3 klavertjes wordt je ook een monster. Er zijn verschillende monsters, maar veel verschil is er eigenlijk niet.
Veel kan je eigenlijk niet instellen en je er zijn niet veel wapens.

Conclusie

Minigore is een game met geen diepgaande gedachte. De graphics zijn daarentegen wel mooi, afgezien van enkele minpuntjes. Het spelletje verveelt na een middagje spelen, er zijn geen levels die je moet halen, alleen je eigen high score.
In het begin van de game staat: “Episode 1”, in een update kunnen veel leuke dingen komen. Als het net zoals Pocket God een game wordt die frequent geüpdatet wordt, dan wordt het een topper!

Nu is het downloaden alleen aan te raden als je echt van grappige spelletjes houdt, als je fan bent van moordspellen dan valt deze game tegen!

Info

iTunes: klik
Prijs: 0,79 EUR
Extra informatie: 9+ gekeurd door Apple

Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's