Review: iStart

Redactie
21 november 2008, 16:30
2 min leestijd
Review: iStart

De applicatie iStart is inmiddels alweer enkele dagen te koop in de App Store. Wij hebben deze dagen de tijd genomen om de applicatie eens goed te bekijken, want wat is nou eigenlijk iHome, is het net als zijn kleine broer iHome, de startpagina voor de iPhone?

Locatie

Er zijn veel grote verschillen tussen iHome en iStart, zo is het met een applicatie uit de App Store natuurlijk mogelijk om gebruik te maken van je huidige locatie, dit doet iStart ook: iStart gebruikt je huidige locatie om in de buurt te zoeken naar onder andere PIN automaten, Wi-Fi hotspots, en de goedkope tankstations.

Je wordt bij het starten gevraagd of je je huidige locatie wilt gebruiken, een functie die ik weinig in andere applicaties vind is dat je er ook voor kunt kiezen om je laatst bekende locatie te gebruiken. Het bepalen van mijn locatie duurde ongeveer 8 seconden.

Lees verder na de advertentie.

Veel nieuws, en meer

Natuurlijk kun je met iStart ook het laatste nieuws bekijken, het mooie is dat dit niet zoals in de meeste RSS readers voor de iPhone, alleen een intro voor een bericht is, maar je ziet gelijk het hele bericht zonder Safari te hoeven openen.

Een lijst met alle andere blogs, sportsites en meer dingen die zich in iStart bevinden vind je hier.

Naar eigen smaak aanpassen

Natuurlijk is niet iedereen gecharmeerd door bijvoorbeeld sport, daarom is het met iStart mogelijk om bijvoorbeeld het sportnieuws uit te zetten, ook is het mogelijk om losse sites zoals GeenStijl uit te zetten. Deze worden dan niet meer weergeven, later kun je ze natuurlijk altijd weer aan zetten.

Screenshots

<br />
<br /> <br /> <br />

Conclusie

iStart is een handige Nederlandse applicatie die je een hoop tijd bespaart, je hebt namelijk enorm veel websites in één applicatie. Maar natuurlijk kun je ook zeggen dat alle informatie die je kunt bekijken in iStart ook op losse sites te vinden is zoals GeenStijl, en het T-Mobile iPhone Blog. Dus als jij snel alle belangrijke sites makkelijk in een paar minuten wilt bekijken dan is iStart wat voor jou! Heb je de tijd, en het geld er niet voor over, dan kun je beter zelf het net af surfen.

Downloaden: iStart

Prijs: €4.99

Cijfer: 7.5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's