Review: iPhoto voor iPhone

Redactie
9 maart 2012, 20:07
2 min leestijd
Review: iPhoto voor iPhone

Apple heeft woensdag 7 maart tijdens de presentatie over de nieuwe iPad een nieuwe applicatie gelanceerd. Het populaire iPhoto wat veel op Mac computers wordt gebruikt is nu beschikbaar voor op je iPhone als app.

iPhoto voor iPhone

Direct na de lancering van de applicatie werd deze massaal gedownload, wereldwijd. Meteen wordt weer duidelijk hoe goed Apple weet waar de consument op zit te wachten.

Door de jaren heen is de camera op de iPhone flink verbeterd. Eigenaars van een iPhone 4S kunnen prachtige 8-megapixel foto’s schieten. De behoefte van de consument om deze haarscherpe foto’s ook te kunnen bewerken is dan ook gegroeid.

Lees verder na de advertentie.

Oneindige mogelijkheden

Bij het starten van de applicatie valt meteen op hoe hard er gewerkt is om de app overzichtelijk te houden. Iedere optie en functie binnen de applicatie zit gestroomlijnd en strak in elkaar. Ondanks het overzichtelijke uiterlijk zijn de mogelijkheden oneindig.

Je foto roteren, opnieuw belichten, bijdraaien, witbalans aanpassen, croppen, met effecten beschilderen en automatisch verbeteren. Een kleine greep uit de vele functies.

Foto’s ordenen door verslagen

Deze functie maakt het dat iPhoto zo populair op de iPhone is, een functie die alleen Apple nog beschikbaar heeft. Dankzij ”foto verslagen” kun je gemakkelijk informatie koppelen aan albums met foto’s op je iPhone.

Informatie als weer, locatie en nog veel meer kun je makkelijk toevoegen. Hierdoor kun je je foto’s gemakkelijk aan de hand van bijvoorbeeld de locatie terugvinden.

Help

Door de vele opties kan het gebeuren dat je even de weg kwijt raakt binnen de applicatie. Apple heeft hier goed rekening mee gehouden door een vraagteken (?) in het menu van de app te plaatsen.

Het vraagteken helpt je wegwijs te worden binnen de app en laat je kennis maken met nieuwe functies.

Conclusie

Op de iPhone 4S werkt de applicatie geweldig, geen last van haperingen en doen wat er wordt gevraagd. De oneindige opties die zijn bewaard in een overzichtelijk uiterlijk zorgen voor een ultieme ervaring foto’s bewerken.

Deze applicatie is voor €3,99 te downloaden in de App Store voor de iPhone en de iPad.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's