Review: IM+ (3.1) met push notification

Redactie
26 juni 2009, 13:49
2 min leestijd
Review: IM+ (3.1) met push notification

We spraken er reeds eerder over en nu ligt de app eindelijk in de App Store. We hebben het natuurlijk over de nieuwe versie 3.1 van de IM-app voor je iPhone. Ik heb het me aangeschaft en schrijf een beknopte review.

Lees verder na de advertentie.

Wat is IM+

IM+ (versie 3.1) is een instant messaging applicatie waarmee je kan chatten over verschillende netwerken zoals MSN, Yahoo!, Twitter, Facebook, ICQ, Skype en nog enkele anderen. Wat zo leuk is aan deze applicatie is dat je niet alleen overal bereikbaar bent, maar dat het ook de push notification ondersteunt. Zo krijg je meldingen van contactpersonen zelfs al heb je de app gesloten en ben je bezig met andere zaken op je toestel. Uiteraard zijn deze meldingen ook te blokkeren indien je dit wenst. In tegenstelling tot de vorige versie van IM+ is deze echter niet gratis en moet je een goede 8 euro neerleggen om deze aan te schaffen.

Wat krijg ik te zien bij de lancering van de app?

Bij het starten van de applicatie krijg je allereerst een melding te zien m.b.t. de push notification. Zo kan je reeds in deze vroege fase bepalen of je pushberichten wil ontvangen of niet. Vermlits ik graag deze functionaliteit wil uitproberen druk ik onmiddellijk op ‘OK’. Vervolgens krijg je een hele lijst van mogelijke netwerken voorgeschoteld. Naargelang je al dan niet een account hebt van dergelijke, kan je bij deze jouw gebruiksnaam en wachtwoord invoeren. Omdat ik het hier beknopt wil houden voeg ik mijn account van MSN toe.

MSN via IM+ meer in detail

In de onderbalk kan je verschillende rubrieken waarnemen. Deze zijn: contacts, inbox, favorites, status en more. Bij contacts staan jouw contactpersonen die je reeds verworven hebt. Zo respecteert IM+ ook de onderverdelingen die je reeds in je lijst had. Bij inbox kan je jouw ontvangen berichten raadplegen van personen die jouw aanspreken. Ook is het mogelijk onder de rubriek ‘favorites’ enkel de contactpersonen te zien waar je de voorkeur voor hebt. Verder kan je jouw status continu wijzigen.

In gesprek

Eens in gesprek kan je de achtergrondafbeelding wijzigen. Zo heb je de keuze uit verschillende standaardachtergronden of kan je een afbeelding uit je fotoalbum invoegen. Verder heb je ook de mogelijkheid om links door te sturen en deze vervolgens te openen met de ingebouwde internetbrowser van IM+. Het verzenden van foto’s in een geprek wordt bovendien ook ondersteund.

Conclusie

IM+ is een chatprogramma met vele mogelijkheden die nauw aansluiten met de originele software op de computer. Bovendien kan deze app je veel geld besparen door niet meer te hoeven sms’en of mms’en. Aldus een echte aanrader voor mensen die sociale netwerksoftware geregeld raadplegen. Nu beschikbaar in de App Store voor 7,99 euro.

Spotlight: MSN

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's