[review] fast food nation, hamburgers maken en meer

Redactie
2 januari 2010, 11:25
4 min leestijd
[review] fast food nation, hamburgers maken en meer

Wie heeft er nou niet gedroomd om eens in een keuken te staan van een fastfoodrestaurant en de hele dag door vettig eten te maken. Thuis lukt dat niet omdat anders het hele huis stinkt, er is een risico dat je de dag erna de geur niet meer kan uitstaan. Met de game Fast Food Nation kan je redelijk realistisch frituren, maar dan zonder de geur. In het spel zit ook een beetje tactiek, wees maar niet bang het valt allemaal wel mee.

Mooie interface en muziek

De interface is zeer mooi en goed in elkaar gezet, het begint al bij het programma icoontje. De meeste applicatie icoontjes zijn vierkant met afgeronde hoeken, dat is standaard van Apple. Bij Fast Food Nation hebben de makers het creatiever aangepakt, in de rechterhoek is een hap genomen uit het icoontje.

De stijl van de beginschermen is erg mooi, jammer dat bij de instellingen het er compleet anders uitziet. Het icoontje dat aangeeft in welke dag je zit, lijkt een beetje op die van Apple’s iCal. Apple heeft hier echter geen problemen mee, anders zou de applicatie niet zijn toegelaten tot de app store.
De burgers, frietjes, uienringen, hotdogs, sausjes en de andere attributen zijn erg mooi in 3d gemaakt, wanneer de game hebt gespeeld vind je vele andere games niet meer zo mooi.

De muziek is erg vrolijk en redelijk up tempo, het liedje wordt vaak herhaald maar dat merk je niet zo. Door het redelijk snelle tempo wordt je aangespoord om ook snel te werken, wat wel jammer is dat als je echt snel moet werken de muziek ook niet sneller wordt. De muziek krijg je na een tijdje spelen niet meer uit je hoofd, het is daarom ook aan te raden om het geluid eens uit te zetten…
beginscherm3

Lees verder na de advertentie.

Doelgericht

De bedoeling van de game is dat je een bepaald doel bereikt, dit is altijd een bepaalde hoeveelheid geld. Wanneer je iets koopt wordt dit natuurlijk  ook aangepast en meestal blijft de hoeveelheid dat er tussen zit ook hetzelfde.
Je moet de klanten de juiste gerechten geven, deze kan je zien in de ballonnetjes. Wanneer je het niet goed doet eet hij/zij het op en moet je een nieuwe maken, doe je het echter te langzaam dan krijg je negatief commentaar (“What a shame” of “I will never come back.”) en als je het echt te bont maakt verlies je zelfs klanten! Het is ook erg motiverend om het uitzonderlijk goed te doen, als een klant erg tevreden is krijg je natuurlijk positief commentaar (“I love this place” en “You are fast!”) en krijg je natuurlijk meer fooi.

Naarmate je meer verschillende dingen kunt verkopen (dan ben je al wat verder in het spel) wordt het steeds moeilijker. Vooral met de sauzen is het nogal hannesen om alles op tijd én goed te doen, maar gelukkig ligt de lat niet erg hoog. Waarmee je wel moet oppassen is dat je geen klanten verliest, dat kan zeer nadelige gevolgen hebben.
keuken

Tactisch

Het spel is meer dan alleen een burger maken en frietjes frituren, er zit ook redelijk wat denkwerk in. In de eerste paar dagen (van het spel) is het nog niet zo druk, maar zodra je verder komt wordt het natuurlijk drukker. Als het druk is, is het altijd handig om wat hamburgers enzo geprepareerd te hebben, je hoeft dan alleen het juiste sausje er bij te pakken. Gelukkig letten de klanten niet op de temperatuur van de broodjes…

De prijzen kan je na een tijdje ook zelf verhogen en verlagen, daar kan je slim mee omgaan. Wanneer het erg druk is en je weinig tijd hebt om mensen te helpen kan je er voor kiezen om de prijzen omhoog te doen. Er komen weliswaar minder mensen, maar je verdient even veel of misschien wel meer!

Trofees

Een leuk aspect in de game is dat je om de zoveel tijd (en zonder regelmaat) bepaalde trofees krijgt. Deze zie je in je prijzenkast staan, maar ook wanneer je speelt merk je er wat van. Je vlees bakt niet meer aan en de broodjes zijn bijvoorbeeld gratis. Erg handig, want alle ingrediënten kosten ook geld!
trofeekast

Aanbeveling?

De game is werkelijk fantastisch, er is bijna niks op aan te merken (op één bug na). Voor 0,79 EUR is het zeer goedkoop, met een prijskaartje van 8 EUR zou deze game nog aan te bevelen zijn. Het enige minpuntje van de game is dat het zo verslavend is!

Info
Naam: Fast Food Nation
Prijs: 0,79 EUR
iTunes: klik

Cijfer: 9,2
+ interface
+ gameplay
+ game
+ muziek
– verslavend

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's