Review: Crazy Traffic

Redactie
20 augustus 2009, 5:49
2 min leestijd
Review: Crazy Traffic

Sinds een paar dagen is de applicatie Crazy Traffic in de app store verkrijgbaar. In deze game moet je het verkeer proberen te regelen zonder dat er opstoppingen ontstaan. Er zijn veel games in de app store met een leuk concept en een slechte afwerking. Is het bij deze game het geval? In dit review behandelen wij de game Crazy Traffic.

3 Modi

De game bevat 3 modi, de Survival modus, de Puzzle modus en de Freestyle modus. Je moet goede beslissingen maken in de Puzzel modus, met een tijdslimiet uiteraard. De bedoeling is om zo snel mogelijk te kiezen welke kruising je als eerste laat doorstromen. In de Survival modus gaat het erom hoe lang je het vol houdt met een constante toestroom van auto’s, wanneer er een te grote rij voor een stoplicht onstaat begint het aftellen. Wanneer je het verkeer niet snel genoeg kan laten doorstromen, dan ben je af.
De Freestyle modus is een simpele modus. Er is geen tijdsdruk en je kan lang nadenken over je beslissingen.

Met deze 3 modi maakt het de game compleet. Elke modus heeft wat apart en dat maakt het spannend en verslavend. Er zijn 13 verschillende plattegronden met meerdere speelniveaus, het spel is dus niet gauw uitgespeeld.

De graphics en bediening

Lees verder na de advertentie.

De uitwerking van het spel zit ook wel goed. De graphics zijn enigszins realistisch, al zien de autootjes er niet perfect uit. De wegen zijn getekend net zoals de autootjes. De gebouwen zijn echter foto’s. Dit is niet storend omdat de schaduwen goed overlopen en er goed is gedacht aan de realiteit.

Met de bediening zit het ook wel snor. Het is meteen duidelijk en je tapt niet gauw mis.
Wat wel een minpunt aan de applicatie is, is dat de score nog wel klein wordt weergegeven. Het is niet onleesbaar, maar als je even een blik wilt werken op je score zit het soms erg verborgen…..

Conclusie

De uitvoering van de app is goed en de game zelf is leuk. Het is jammer van de autootjes en het weergeven van de score, maar voor 0,79 EUR maakt het niks uit.
De 3 modi en de schaduw van de gebouwen maakt de game helemaal af!

iTunes: klik
Prijs: 0,79 EUR
Cijfer: 8,5

Categorie: iPhone Games
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's