Review: Cooking Mama, een kleurrijk spel

Redactie
29 augustus 2009, 16:06
3 min leestijd
Review: Cooking Mama, een kleurrijk spel

Cooking Mama is een spel dat al op andere platforms uit is. Het doel is dat je gaat “koken” op je spelcomputer, je wordt goed begeleid en bij alle stappen kun je punten verdienen. Dit spel is er nu ook op de iPhone, hier lees je er een review van!

Koken?

Natuurlijk ga je niet echt koken en heeft het niet veel weg van het koken wat je achter je fornuis doet. Het ziet er wel leuk uit op de iPhone! De besturing is goed aangepast op de iPhone, van de bewegingssensoren wordt goed gebruik gemaakt. Wil je een ei kloppen dan moet je je iPhone schudden en bij koken moet je regelmatig met je iPhone bewegen.

Het nadeel van deze besturing is dat hij in dit spel niet goed werkt, althans niet bij de test. Je zit al gauw als een gek je iPhone op en neer te bewegen om dat stukje vlees omgedraaid te krijgen….
Snijden doe je gelukkig wel met je vinger en dat gaat redelijk soepel, al loopt het bij sommige stukjes niet lekker.

Lees verder na de advertentie.

Na elk geslaagde maaltijd krijg je een nieuw recept, het is jammer dat deze recepten zo snel opgaan!

Interface, erg kleurrijk

De interface van het spel is erg gericht op kinderen. Je “mama” is een cartoonpoppetje zonder neus. Ze heeft een roze doekje op haar hoofd en een geel schort aan. Wat wel opvalt is dat ze erg scherp is qua lijnen, dat valt erg op wanneer je je score krijgt. 
De groenten, pannen, messen en andere dingen die voorkomen in het spel zijn totaal geïllustreerd, het is niet erg en het geeft een leuk effect.

Éen minpuntje in de interface is bij de score. Je ziet je gerecht op tafel verschijnen, maar hoe slecht je het ook hebt gemaakt het plaatje blijft hetzelfde. Bij de Nintende DS is krijg je namelijk wel een verschillend plaatje te zien die wordt afgestemd op je score.
Wanneer je dat plaatje krijgt wordt er ook een tekst getoond dat je klaar bent met je gerecht. Deze tekst komt in slow motion aanvliegen en dat proces kan je niet versnellen, een erg zenuwslopend proces.

Bugs

Nee, er lopen geen beestjes rond in het spel, wel zijn er enkele vervelende probleempjes met de applicatie. Soms heeft de applicatie de neiging om abrupt te stoppen na een gerecht en werkt het touch screen niet goed genoeg. Gelukkig zijn er genoeg momenten waarop je wel vol op kan genieten van je speelplezier. 
Een re-install heeft niet geholpen, hopelijk worden deze bugs binnen korte tijd verholpen!

Kopen? 

Het spel kost 5,49 EUR en is daarmee een van de duurdere iPhone games. Het is wel een verschrikkelijk leuke game voor de doelgroep, kinderen. Als je zelf van cartoon-achtig-koken houdt, dan is dit een aanrader voor je. Voor veel volwassenen zal deze applicatie niet veel te bieden hebben, maar dat is per persoon verschillend. 

Als je kinderen hebt is dit een van de leukste games voor je kids (let er wel op dat ze de iPhone niet beschadigen…). Vooral meisjes zullen er helemaal weg van zijn!

Met een recepten-update en de bug fix zal het wel eens een echte aanrader worden.

Info

iTunes: klik
Prijs: 5,49 EUR
Cijfer: 8,2

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's