Review: BHV stresswijzer [nieuw]

Redactie
22 december 2009, 13:15
2 min leestijd
Review: BHV stresswijzer [nieuw]

Sinds gisteren is er een nieuwe applicatie van eigen (Nederlandse) bodem in de app store verkrijgbaar: BHV Stresswijzer. Deze applicatie is een naslagwerk voor EHBO’ers maar ook handig voor andere mensen die willen weten hoe te handelen bij ongevallen. Zo’n applicatie was nog niet eerder verkrijgbaar in het Nederlands, hier volgt een review van deze applicatie.

Functie

BHV staat voor BedrijfsHulpVerlening, de applicatie is vooral gericht op bedrijfshulpverleners, aan het opstartscherm en de naam te zien. De app is bedoeld als naslagwerk en is opgedeeld in verschillende onderwerpen. De kleuren zijn waarschijnlijk bewust gekozen, ze lezen makkelijk en zijn erg helder. Mede door de witte achtergrond straalt de applicatie wat rust uit en heeft het veel weg van een goede EHBO gids.
Volgens de beschrijving kan de gids ook gebruikt worden bij het adequaat verlenen van eerste hulp bij ongevallen, maar dat betwijfelen wij. De applicatie zit goed in elkaar, maar er zijn enkele minpunten.
De gids is niet compleet, er zijn veel meer dingen die kunnen voorkomen en dus ook moeten worden vermeld. Een zoekfunctie ontbreekt, wil je snel iemand helpen maar je weet niet waar je moet kijken, dan kan de applicatie je helaas niet helpen.
startscherm

Geheugen opfrissen

De informatie die er in staat is echter wel correct, de applicatie kan dus goed gebruikt worden om je geheugen op te frissen. Door de goede oorzaak, gevolg en symptonen die er in staan is het een goed overzicht van de feiten in de BHV/EHBO cursus!
details

Geld waard?

De applicatie kost 2,99 EUR en is dus niet zeer goedkoop. Het is wel de enige EHBO applicatie in het Nederlands, dus hier zal je het wel mee moeten doen. BHV stresswijzer is zeker zijn geld waard als er een update komt met een zoekfunctie en volledigere informatie.

Lees verder na de advertentie.

Info
Prijs: 2,99 EUR
iTunes: klik
Cijfer: 7-

Bron plaatjes: appsstore.nl

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's