Angry Birds-maker Rovio komt met retemoeilijke retrogame Retry
Gijs Ettes

Er zijn nog niet genoeg Flappy Bird-achtige games moet de Finse ontwikkelaar Rovio gedacht hebben. De studio achter Angry Birds brengt op korte termijn de gratis game Retry uit, waarin het de bedoeling is om met een klein vliegtuigje moeilijke parkoersen af te leggen.

Het frustratiegehalte lijkt daarbij nog hoger te liggen dan bij Flappy Bird het geval is. In de game stuur je een vliegtuigje langs diverse (bewegende) obstakels, terwijl je onderweg muntjes verzamelt en zover mogelijk probeert te komen. Een aanraking betekent hierbij al game over en een herstart van het level. Per level kun je maximaal drie sterren behalen, net zoals dat het geval is bij Angry Birds.

De spelwereld is tweedimensionaal en heeft een 8 bit-stijltje dat ons wel kan bekoren. Ook de muziek draagt bij aan het retrosausje waarvan Retry is voorzien. In de video hieronder krijg je een indruk van de gameplay in het spel.

Momenteel is Retry alleen nog beschikbaar in de Finse, Poolse en Canadese App Store, maar op korte termijn volgt een internationale release. De retrogame is gratis, maar wel voorzien van reclame en in-app aankopen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.