Download: retrogame Retry eindelijk beschikbaar in de App Store
Gijs Ettes

Een half jaar na de lancering in Canada, Finland en Polen is de retrogame Retry eindelijk ook in de Nederlandse App Store te vinden. Het spelletje is qua opzet vergelijkbaar met Flappy Bird.

In tegenstelling tot die verslavende en ietwat frustrerende game bestuur je in Retry een klein vliegtuigje. Ook is de game niet eindeloos speelbaar, maar juist onderverdeeld in levels. Verantwoordelijk voor Retry is LVL 11, een experimentele studio die deel uitmaakt van Angry Birds-maker Rovio.

De levels in Retry zijn opgezet als steeds moeilijker wordende parkoersen met (bewegende) obstakels die je moet ontwijken. Het frustratiegehalte lijkt daarbij nog hoger te liggen dan bij Flappy Bird het geval is. Onderweg verzamel je muntjes en hoe verder je komt, des te hoger de uiteindelijke score. Het is echter wel opletten geblazen, want één aanraking met een muur of object betekent dat je opnieuw kunt beginnen.

Zoals je in de trailer ziet, heeft Retry een geinige stijl die doet denken aan de 8-bit spellen uit het NES-tijdperk. Ook de muziek is heel toepasselijk retro. De Retry iOS-app is gratis te downloaden via onderstaande link en vereist minimaal 66,5MB aan vrije opslagruimte en iOS 6 of nieuwer. Er is ook een versie voor Android beschikbaar.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.