4 redenen om Retro City Rampage DX te spelen op iOS

Rutger Otto
13 maart 2016, 13:29
2 min leestijd
4 redenen om Retro City Rampage DX te spelen op iOS
Retro City Rampage DX

Retro City Rampage DX

€ 5,99

Reviewscore

8

Begint je nostalgische hart al sneller te kloppen bij de hoofdafbeelding van dit artikel, dan ben je aan het juiste adres. Retro City Rampage DX op iOS combineert een retrostijl met nieuwe gameplay.

Lees verder na de advertentie.

De naam Retro City Rampage is inmiddels een bekende binnen gameland. Het spel verscheen voor het eerst in 2012 voor de PlayStation 3, Playstation Vita en Windows. In de loop van tijd kwam hij ook op andere platformen beschikbaar, om nu eindelijk bij iOS aan te komen. Maar waarom moet je hem gaan spelen?

1. Tijdmachine

Retro City Rampage verraadt het al in de naam. Het ziet er uit als een retrogame. Het is dan ook een hommage aan de 8-bit spellen van vroeger, compleet met bijpassende chiptunes. Op dat vlak is Retro City Rampage dus een soort tijdmachine, maar het verhaal van de game is dat eveneens. Als speler werk je voor een criminele bende, maar na een mislukte overval kom je in een telefoonhokje terecht, waarmee je naar de toekomst reist. Daar ontmoet je Doc Choc (een soort Dr. Emmett Brown uit Back to the Future) die je een nieuw doel in het leven geeft.

2. Grand Theft Auto

Retro City Rampage DX speelt als een GTA-game. De eerste Grand Theft Auto-spellen moesten worden gespeeld met de camera van boven, wat in deze game eveneens zo is. Dat betekent dat je de vrijheid hebt om een enorme stad te ontdekken. Je kunt autorijden, schieten en gewoon maar wat overhoop knallen of laten ontploffen. Daarnaast zijn er tientallen missies waarmee je aan de slag kunt om het verhaal te doorlopen.

3. Hommage aan popcultuur

Maar Retro City Rampage is meer dan een GTA-achtig spelletje. Zo lijkt Retro City Rampage nog meer gericht op het slopen van alles. De stad is een nog grotere speeltuin en alles gaat vrij gemakkelijk stuk, waardoor je snel chaos ontketent. Ook is het spel een liefdesbrief aan de 80s. Zo kom je bekende personages uit films en games tegen die er nét iets anders uitzien, maar zit het ook vol met cheesy oneliners en cameo’s van bekende gamemakers. Voor de oudere speler tovert dat al snel een glimlach op het gezicht. Naast de open wereld-gameplay kun je overigens ook nog genieten van verschillende minigames, in de stijl van spellen als Super Meatboy en Bit.Trip.Run.

4. Beste versie

Retro City Rampage DX is een geremasterde versie van de originele Retro City Rampage. Dat betekent dat alles in de game is aangepast en verbeterd, waardoor het lekkerder speelt. Dat doe je via touchbediening of met een gamepad.

Retro City Rampage DX

Vblank Entertainment Inc.

€ 5,99 via App Store

Retro City Rampage DX
Retro City Rampage DX
Retro City Rampage DX
Retro City Rampage DX
Retro City Rampage DX
Retro City Rampage DX
Retro City Rampage DX
Retro City Rampage DX
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu