ResQ-app verkoopt overgebleven maaltijden van restaurants

Rutger Otto
18 augustus 2016, 15:11
2 min leestijd
ResQ-app verkoopt overgebleven maaltijden van restaurants
ResQ Club

ResQ Club

Gratis

Reviewscore

7

Er wordt teveel voedsel weggegooid, vinden de Finse makers van ResQ, ook in Nederland. Daarom is de app nu ook hier beschikbaar, om restjes tegen gereduceerd tarief te verkopen. Te beginnen in Amsterdam.

Lees verder na de advertentie.

ResQ-app verkoopt overtollig voedsel

De app is gemaakt door de Finse startup ResQ Club met het idee om voedselverspilling om te zetten in iets goeds. Sinds januari zijn er in Finland al 40.000 maaltijden gered uit de horeca, die anders in de prullenbak zouden belanden. Bijkomstig goed nieuws is dat de broeikassen die met het maken van dat eten zijn uitgestoten niet voor niets geweest zijn.

Uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen zou er in Nederland tot wel 51 miljoen ton aan voedsel weggegooid worden. De startup hoopt daarom dat hier in het land genoeg draagvlak is om van de app een succes te maken. Vandaag gaat ResQ in Amsterdam van start met medewerking van vijftien restaurants. Volgende maand wordt de dienst beschikbaar in Rotterdam en Den Haag.

Horeca in de buurt

De app werkt met GPS, zodat je direct kunt zien welke restaurants er bij jou in de buurt (of elders in het land) meedoen. Door op de punaises op de kaart te tikken, verschijnen aangeboden maaltijden in beeld. Je kunt ze direct bestellen en vervolgens haal je ze af bij het restaurant. Dat is een stuk goedkoper dan wanneer je er zou eten: ongeveer de helft van het normale tarief.

Gebruikers van de app kunnen zelfs nog instellen of ze voorkeuren hebben, bijvoorbeeld als ze door een bepaald dieet iets niet kunnen eten. Daarvoor is wel een gratis account nodig. Afrekenen voor het eten gaat gewoon via de app, dus ter plekke betalen is dan niet meer nodig. De afgelopen maand was de app op proef in Amsterdam. Rond de lunch en rond het avondeten zijn er de meeste aanbiedingen.

ResQ Club

ResQ Club Oy

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu