Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Atari brengt remake van Haunted House uit voor iOS

Gijs Ettes
15 mei 2014, 16:14
1 min leestijd
Atari brengt remake van Haunted House uit voor iOS

De klassieke game Haunted House, die in 1982 werd uitgebracht voor de Atari 2600, heeft als remake zijn weg gevonden naar de App Store. In het spel is de bedoeling om een verdwaald jongetje te redden uit zijn nachtmerrie vol vleermuizen, vampiers en spookhuizen.

Lees verder na de advertentie.

In deze remake heeft de blokkerige presentatie van het origineel plaatsgemaakt voor een kleurrijke en cartooneske stijl die ons wel kan bekoren. Zowel het jongetje dat je bestuurt als de tegenstanders die hij op zijn pad tegenkomt, worden weergegeven als schim. Het jongetje rent automatisch en het is de bedoeling om de spinnen, schorpioen en vleermuizen weg te swipen en bruggen over diepe dalen te ‘tekenen’.

Onderweg verzamel je gele doodskoppen door eroverheen te vegen. Het speltempo wordt al snel opgeschroefd, waardoor je op een gegeven moment als een gek met je vinger over het beeld gaat om maar alle objecten aan te kunnen raken. Vooral op het relatief kleine scherm van de iPhone is het behelpen; de iPad verdient wat dat betreft de voorkeur.

Doelen en in-app aankopen

Haunted House

Elke keer dat je Haunted House speelt, is het de bedoeling om doelen te volbrengen zoals het verslaan van tien schorpioenen of het vangen van drie vampiers. Ga je af, dan heb je de optie om middels een in-app aankoop extra levens of power-ups te kopen.

Het ‘Creepy Pack’ met twee extra levels kost je 7000 munten, wat gelijkstaat aan zo’n 40 eurocent. Je krijgt dan weliswaar nog andere power-ups die bijvoorbeeld automatisch bruggen laten verschijnen, maar de aankopen zijn min of meer verplicht om echte progressie te boeken in de game. Jammer!

Mocht je Haunted House toch eens willen proberen: de game is gratis te downloaden via onderstaande link, vereist iOS 6 en iets meer dan 54MB opslagruimte.

Haunted House®

Atari

Gratis via App Store

Haunted House®
Haunted House®
Haunted House®
Haunted House®
Haunted House®
Haunted House®
Haunted House®
Haunted House®
Haunted House®
Haunted House®
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu