Reis tussen planeten in Little Galaxy
Roel van Hout

In het zojuist verschenen iOS-spel Little Galaxy reis je als jonge wetenschapper met schoenen met springveren tussen planeten, verzamel je sterrenstof en volbreng je pittige uitdagingen.

Als je Little Galaxy opstart kun je vrijwel meteen aan de slag. Je personage staat op een miniatuurversie van de aarde, die ronddraait. Door op de wereldbol te tikken zal het personage aan zijn reis beginnen. Aan jou de taak om de sprongen goed te timen, zodat je het tussen de sterren zwevende sterrenstof verzamelt.

Het geheel ziet er werkelijk schitterend uit: het spel lijkt 3D, maar is in 2D, waardoor het ook op de oudere iPhones zeer vloeiend draait. Daarnaast maken de ontwikkelaars gebruik van een uitgebreid kleurenpalet, zodat je echt het gevoel hebt door vreemde sterrenstelsels te zweven.

Little Galaxy speelt leentjebuur

De ontwikkelaars stellen dat ze zich bij de ontwikkeling van het spel hebben laten inspireren door het waargebeurde verhaal van een jongen die naar de sterren wilde reizen. Al zal dat ongetwijfeld het geval zijn, er is zeker ook gekeken naar – voor wie dat kent – het Wii-spel Super Mario Galaxy, van de manier waarop de zwaartekracht van de kleine planeetjes werkt als het sterrenstof dat je moet verzamelen.

In vergelijking daarbij blijft Little Galaxy een beetje simpel, maar dat is niet erg: voor tussendoor is het een prima spelletje. Little Galaxy is nu te downloaden in de App Store!

Zoek je meer spellen voor je iPhone? Kijk dan zeker naar onze overzichten van beste klassieke iPhone games en onze aanraders!

Little Galaxy Family

Bitmap Galaxy, s.r.o.

10 (1 reviews)
€ 2,29 via App Store
Little Galaxy Family
Little Galaxy Family
Little Galaxy Family
Little Galaxy Family
Little Galaxy Family

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.