De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

In iOS-game Reigns regeer je een koninkrijk in de stijl van Tinder

Lars Paijmans
15 augustus 2016, 17:10
2 min leestijd
In iOS-game Reigns regeer je een koninkrijk in de stijl van Tinder
Reigns

Reigns

€ 2,99

Reviewscore

7,5

Een succesvolle koning zijn is meer dan er goed uitzien met een kroon op je hoofd. De nieuwe iOS-game Reigns laat je de moeilijkste beslissingen nemen, door van links naar rechts over je iPhone-scherm te vegen.

Lees verder na de advertentie.

Reigns is een uitdagende koning-simulatie

Reigns is met recht en van de meest opmerkelijke en bijzondere games die we de afgelopen weken hebben gespeeld. Het spel heeft een enorm simpel uiterlijk, met getekende figuurtjes die op kaarten verschijnen die je in Tinder-stijl naar links of rechts kunt vegen. Door voorzichtig naar de ene of andere kant te vegen, kun je zien wat iedere keuze inhoudt.

Het enige wat jij doet als koning is over je scherm vegen, maar zo beslis jij wel over de toekomst van je rijk. Kies er bijvoorbeeld voor om je kasteelmuren te versterken, wat je sterker maakt maar wel een flinke duit kost. Zo probeer je continu een balans te houden tussen geld, geloof, je bevolking en je krijgsmacht. Dat begint makkelijk maar wordt al snel een hele uitdaging. Niet iedere beslissing is namelijk een goede, en al snel ben je genoodzaakt om te kiezen tussen het beste van twee kwaden.

Terwijl je de ene na de andere beslissing maakt in Reigns, kun je onderin beeld zien hoe lang je het als koning volgehouden hebt en hoeveel punten je verdient. Reken er namelijk maar op dat je vaak het loodje legt in dit spel, wat een dergelijke ranglijst geen overbodige luxe maakt.

Reigns downloaden

We raden deze game vooral aan door het unieke design, dat bij uitstek geschikt is om op het relatief kleine scherm van een iPhone te spelen. De tekst is duidelijk leesbaar en je kunt je iPhone prima met een hand vasthouden terwijl je Reigns aan het spelen bent. Zorg er echter wel voor dat je er volledig bij bent met je concentratie, want voor je het weet staat er een boze menigte op je kasteelpoort te kloppen om verhaal te halen. Via onderstaande link kun je de game downloaden, mits je beschikt over 93,6MB aan vrije opslagruimte en iOS 9.1 of hoger.

Reigns

Devolver

€ 2,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu