Regenmelding op je iPhone voorkomt dat je nat wordt
Redactie

Jij hoeft nooit meer nat te worden van een onverwachte regenbui. Met de Regenmelding applicatie op je iPhone word je namelijk op tijd gewaarschuwd voor naderende regenwolken. En dan heb je tijd genoeg om een schuilplaats te zoeken. Of om binnen te blijven.

Hoe vroeg wil je gewaarschuwd worden?

Het handige van de Regenmelding applicatie is, dat je zelf kunt instellen hoe lang je van tevoren gewaarschuwd wenst te worden. Je krijgt dan een pushbericht. En dat kan vijf minuten voordat het begint te regenen of een uur van tevoren. Je kunt verder instellen of je voor een licht regenbuitje gewaarschuwd wilt worden of pas als er zware regenval op komst is.

Informatieve satellietkaart

Het hoofdscherm van de app laat een satellietkaart van Nederland zien, die afkomstig is van Google Maps. Linksboven zie je een tijdsindicatie staan. Daarop wordt weergegeven hoe laat het is op het tijdstip van de regen op de satellietkaart. Het gele tijdstip betreft een voorspelling en een wit tijdstip is alweer voorbij. Daarbij kun je een uur vooruitkijken en tot vier uur terug.

Paul Wagener is de ontwerper van de nieuwe Regenmelding applicatie voor de iPhone. De app is niet gratis, maar voor 1,59 euro kun jij voortaan wel droog blijven.

 

Rain Alerts (AppStore Link) Rain Alerts
Ontwikkelaar: Paul Wagener
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.