‘Reddit-app voor iOS en Android komt eraan’

30 april 2014, 12:34
2 min leestijd
‘Reddit-app voor iOS en Android komt eraan’

Reddit is al jarenlang een populair sociaal nieuwsplatform op het internet. Met je iPhone kun je naar de mobiele webversie surfen of je kunt onofficiële apps installeren. Nu is er dan eindelijk een officiële Reddit app op komst.

Lees verder na de advertentie.

reddit app

Uit één van de berichten op Reddit blijkt dat de website werkt aan een mobiele app voor iOS en Android. Een admin van de site, met de naam taxidermyunicornhead, heeft een vacature geplaatst voor zo’n app. “De wereld stapt over op mobiel”, schrijft hij. “Zo ook Reddit. We zijn op zoek naar ontwikkelaars die ons kunnen helpen met het bouwen en onderhouden van apps om Reddits geweldige content naar een groter publiek te brengen.”

Nieuwe privacyvoorwaarden

Ook komen er nieuwe privacywoorwaarden gericht op mobiel gebruik, bijvoorbeeld om locatiedata te verzamelen. Volgens een bericht van een andere admin zal de app ook bijhouden wat je op Reddit doet met je account. Hij benadrukt echter wel dat je op andere sites of op straat niet gevolgd zal worden. Zo kun je waarschijnlijk met je Reddit account op Facebook of Twitter posten, maar dat wordt niet gemonitord.

Met de nieuwe voorwaarden wil Reddit naar eigen zeggen de gebruikerservaring verbeteren. Ben je het er niet mee eens, kun je via de website nog bezwaar aantekenen.

Wat is Reddit?

Reddit bestaat sinds 2005 en is een sociale nieuwssite. Gebruikers delen links en nieuws, waar anderen op kunnen reageren. De beste berichten worden door de website bovenaan gezet. Ook kun je als gebruiker abonneren op subreddits, dat zijn berichten binnen jouw interessegebied.

Veel beroemdheden geven regelmatig interviews op Reddit. Gebruikers stellen dan de vragen. Onder meer Bill Gates, Mark Zuckerberg, Ashton Kutcher en Bill Murray deden hier in het verleden aan mee. Wanneer we de officiële Reddit app precies kunnen verwachten en met welke functies, is nog onduidelijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu