Red levens met je iPhone (PhoneAid)
Redactie

Stel, je loopt over straat en iemand wordt onwel. Wat moet je dan doen? Je kan erop gokken dat iemand die toevallig ook in die straat loopt EHBO heeft gehad, of je neemt het zekere voor het onzekere.

Download PhoneAid en zet het in je dock op je Springboard. Als er dan iets gebeurd en er is niemand om je te helpen (en je hebt nooit van een EHBO-cursus gehoord) heb je een persoonlijke dokter tot je beschikking die je precies vertelt wat je moet doen.

Als er iemand dreigt te stikken klik je snel de App aan, en vervolgens klik je choking in.. Meteen hoor je hoe je de Heimlich-greep moet uitvoeren.

Daadwerkelijk levensreddend?

Heel handig natuurlijk, maar heb jij het geduld om je iPhone te pakken, je lock eraf te halen, te scrollen naar je juiste springboard scherm waar de App staat en vervolgens de App op te starten en de juiste keuze te maken als je in paniek bent?

Ik denk het niet. Misschien is het wel handig als er genoeg mensen zijn, waarbij jij op de achtergrond de mensen vertelt wat ze moeten doen, maar het is zeker geen alternatief voor een EHBO-cursus.

PhoneAid demovideo

PhoneAid downloaden in de App Store

De applicatie is tot 26 oktober gratis. Na deze datum kost hij naar verwachting 1,59.

PhoneAid is nu tijdelijk gratis te vinden in de Apple App Store

[ad#jan]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.