Red een leven met de Reanimatie app op je iPhone
Redactie

Er worden veel bruikbare applicaties voor de iPhone uitgebracht, waar je echt wat aan hebt. De Reanimatie app van de Nederlandse Hartstichting is daar één van. Sterker nog, je kunt er zelfs een leven mee redden.

Opfriscursus

Een groot aantal mensen heeft in het verleden een reanimatiecursus gevolgd. Als jij die cursus ook hebt gevolgd, dan weet je dat de kennis af en toe opgefrist moet worden. De applicatie Reanimatie is daarbij behulpzaam, maar kan de periodieke herhalingscursus niet vervangen. De applicatie biedt echter ook hulp bij noodsituaties, waarin er direct hulp moet worden verleend als er sprake is van een hartstilstand.

Instructies voor reanimatie

Mocht je ergens zijn, waar iemand een hartstilstand krijgt, dan komt de Reanimatie app op je iPhone goed van pas. De instructies zijn na het starten duidelijk. Je moet in elk geval zorgen, dat het geluid van de iPhone zo hoog mogelijk staat en het toestel dichtbij je leggen. Vervolgens volgt direct het stappenplan, waarbij stap voor stap gemeld wordt, wat je moet doen nu er sprake is van een hartstilstand. De instructies variëren van het controleren van de ademhaling van het slachtoffer tot het roepen om hulp als je alleen bent met het slachtoffer. Oefenen is overigens mogelijk net als het spelen van een quizz.

De Reanimatie app kan levens redden, maar vergeet natuurlijk niet om hulp in te schakelen via het alarmnummer 112.

Reanimatie (AppStore Link) Reanimatie
Ontwikkelaar: Nederlandse Hartstichting
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.