Record Run: een endless runner met een muzikale twist

12 mei 2014, 11:43
2 min leestijd
Record Run: een endless runner met een muzikale twist

Temple Run, Stampede Run en vele andere games hebben het genre ‘endless runner’ op de kaart gezet. Ontwikkelaar Harmonix probeert het met een eigen spel: Run Record. Je moet wederom zover je kunt proberen te rennen, maar obstakels ontwijken doe je dit maal op het ritme van de beat.

Lees verder na de advertentie.

record run klein

De naam Harmonix zal gamers een belletje doen rinkelen. De ontwikkelaar stond aan de wieg van spellen als Guitar Hero en Amplitude, allebei ritmische games. In Run Record, een gratis spel voor iOS, draait alles eveneens om ritme en beats. Je speelt een poppetje dat door de straten rent en zoveel mogelijk platen moet verzamelen onderweg. Hoe meer platen, des te hoger je score.

Record Run is een endless runner, wat betekent dat je zo ver mogelijk moet zien te komen. Een eindpunt is er niet, het is slechts een kwestie van de hoogste score halen. Onderweg wordt het je als speler lastig gemaakt met verschillende obstakels, waar je langs, over of onderdoor moet gaan. Dat doe je door in vier richtingen te vegen.

Endless runner met ritme

De twist zit hem echter in het ritme. Voor elk obstakel staat een groen vakje. Wanneer je precies veegt wanneer het poppetje dat vak raakt, heb je een ‘perfect hit’. Daarmee verhoog je je score. De vakjes zitten steeds op de beat, wat helpt met timen.

Toch kent Record Run een aantal minpunten. Zo zie je obstakels niet heel goed aankomen, omdat het poppetje in het midden van je scherm staat en naar rechtsboven in het scherm rent. Dat betekent dat de helft van het scherm onbenut blijft. Ook is het lastig te zien bij welke obstakels je precies welke beweging moet doen. Dat is overigens een kwestie van vaak spelen, maar de eerste paar keer is dat aardig vervelend.

Als speler kun je kiezen uit meerdere nummers. Ook kun je sparen voor verschillende outfits. Steeds krijg je ook nieuwe missies om te behalen, wat het spel toch de moeite waard maakt om door te gaan met spelen.

Download Record Run

Record Run is gratis te downloaden voor iPhone, iPad en iPod touch die draaien op iOS 5 of hoger. Er is 87,1 MB aan vrije opslagruimte nodig.

Record Run

Harmonix

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Record Run
Record Run
Record Run
Record Run
Record Run
Record Run
Record Run
Record Run
Record Run
Record Run
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu