Reclames in apps vreten batterijduur
Redactie

De reclames die in apps op de iPhone worden getoond vreten aan energie. Applicaties die geen reclamebalken bevatten gaan aanzienlijk zuiniger met de batterij om.

Advertenties

De advertenties die iPhone-gebruikers te zien krijgen bij het spelen van bijvoorbeeld een spelletje zorgen voor veel onnodig energieverbruik. Wanneer je de game ‘Angry Birds’ zonder advertentie speelt bespaar je tot 75% op energie.

Amerikaanse wetenschappers hebben onderzocht dat door het continu laden van nieuwe advertenties en animaties in apps je batterij veel sneller leeg loopt.

In de App Store zijn er vaak versies van apps beschikbaar die geen reclame bevatten, hier staat in de meeste gevallen wel een kleine vergoeding van rond de €0,79 tegenover.

Onderzoek

Het onderzoek heeft aan het licht gebracht dat een smartphone als de iPhone tot wel vier keer langer mee gaat wanneer er geen advertenties in apps geladen worden.

Het onderzoek is uitgevoerd aan de hand van speciale programma’s die kunnen meten hoeveel energie een bepaalde applicatie verbruikt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.