Reckon: recenseer alles wat je ziet met iPhone-app
Wouter Nijsen

De wij-recenseren-alles-website Recensiekoning heeft een eigen app voor de iPhone: Reckon. Na de grote update van enkele dagen geleden is Reckon helemaal klaar om alles te gaan recenseren. Maak een foto, zeg wat het is en geef ‘m 0 tot 5 sterren.

Reckon is een vrij briljant concept: neem een foto à la Instagram, voeg een titel, beschrijving en wat tags toe en geef hetgeen dat je hebt gefotografeerd een waardering van 0 tot 5 sterren. Halve sterren geven mag ook. De foto wordt naast het sociale netwerk van Reckon via Facebook en Twitter gedeeld en is eveneens via de browser te bekijken – net als Instagram.

Reckon: jij bent de recensent

Na de grote update is Reckon compleet vernieuwd: een kekke interface, groots sociaal netwerk en een snelle foto-schiet-functie behoren tot de grote veranderingen. In de app kun je op posts van anderen reageren en deze liken, andere gebruikers volgen en de meest populaire posts bekijken. Het Reckon-account wordt automatisch aan je Facebook-account gekoppeld.

Een post plaatsen met Reckon is heel simpel. Je klikt op het groene icoontje rechts onderaan in de app waarna de fotosectie wordt geactiveerd. Hier zie je een vierkant schermpje met de uitsnede van de foto, waarbij wordt gemeld dat je rekening moet houden met de titel en de balk voor het aantal sterren. Het kiezen van een foto uit je fotoalbum is eveneens mogelijk. Als de foto eenmaal is gemaakt vul je de benodigde velden in en veeg je met je vingers over de sterren om een waardering te geven, om de post vervolgens online te knallen.

Elke foto is bij Reckon een recensie. Bekijk onderstaande animatievideo voor meer informatie over de gratis app.

[app 546043967][appimg 546043967]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.