3 handige vernieuwingen in de Receptenmaker-app
Rutger Otto

De Nederlandse app Receptenmaker heeft een update gekregen die een aantal handige functies toevoegt. In dit artikel zetten we ze op een rijtje.

Receptenmaker is alweer toe aan versie 6.0. De bekende en populaire app voegt in deze versie een aantal functies toe die de Receptenmaker-app nog beter bruikbaar maken.

1. Offline gebruiken

Vanaf nu is het mogelijk om recepten die je hebt opgeslagen ook offline in te zien. Dat is prettig voor als je bijvoorbeeld op vakantie iets lekkers wil koken als je geen internet hebt. Je kunt in Receptenmaker offline door recepten bladeren en bekijken, maar ook de kookstand is bereikbaar. Deze stand zorgt ervoor dat je scherm niet steeds uitvalt, ook heb je dan meteen toegang tot een digitale kookwekker binnen de app.

2. Eigen kookboek

In versie 6.0 is het mogelijk om recepten meteen in je eigen kookboek te plaatsen, zodat je jouw favoriete recepten in de app gebundeld hebt staan. Als je een recept hebt geopend, tik je onderin beeld op de deelknop (het vierkantje met pijltje naar boven) en kies je voor ‘Zet recept in kookboek’. Je kan dan een nieuw kookboek maken of het recept toevoegen aan een bestaande bundel. Op deze manier kun je recepten gemakkelijk categoriseren.

3. Ingrediënten aanpassen

Recepten staan in de app altijd voor een aantal eters uitgemeten. Maar eet je een keer met twee personen in plaats van met vijf, dan rekent de app vanaf nu vanzelf uit hoeveel je van elk ingrediënt nodig hebt. Wel zo makkelijk.

Receptenmaker-app downloaden

Je haalt Receptenmaker gratis uit de App Store voor iOS 5.1.1 of nieuwer. Voor de installatie moet 10,3MB aan opslagruimte vrij zijn.

Receptenmaker

Mobiel Bekeken

9 (74 reviews)
Gratis via App Store

Receptenmaker
Receptenmaker
Receptenmaker
Receptenmaker
Receptenmaker

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.