De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Deze 4 recepten-apps laten iedere student beter koken

Florence Peeters
5 augustus 2019, 15:06
4 min leestijd
Deze 4 recepten-apps laten iedere student beter koken

Inspiratie vinden om te koken is soms lastig, al helemaal als je op jezelf woont. Wij zetten vier recepten-apps voor studenten (en niet studenten) op een rijtje om nieuwe kookinspiratie en -skills te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Beter koken in je studentenhuis met deze recepten-apps

Het einde van de zomer nadert en dat betekent dat menig student het hotel genaamd ‘ouderlijk huis’ weer verwisselt voor een studentenkamer. Soms reikt de inspiratie om zelf te koken niet verder dan pasta pesto. Met deze vier recepten-apps kook je jezelf het schooljaar door.

1. Appie van Albert Heijn

Appie is niet alleen maar handig als je een Albert Heijn in de buurt hebt, want de app heeft een enorme receptendatabase. Heb je nog een stukje maand over aan het einde van je geld? Filter dan in het zoekmenu op Budget. Zo let je op je portemonnee, maar zet je toch nog smakelijke maaltijden op tafel.

Het receptenmenu in Appie is ingedeeld in verschillende categorieën. In de zoekfunctie kun je filteren op enorm veel receptsoorten. Geef aan dat je iets zoekt zonder vlees of alleen recepten voor een hoofdgerecht wil zien. Of geef bijvoorbeeld aan dat je wil wokken of frituren. Zo is er genoeg inspiratie te vinden voor iedere dag. Een nieuwe favoriet gerecht gevonden? Sla het recept op in je favorieten door het hartje in te drukken.

Albert Heijn supermarkt

Albert Heijn

Gratis via App Store

2. Receptenmaker

Kom je regelmatig lekkere recepten tegen, maar raak je ze net zo snel weer kwijt? Dan is de app Receptenmaker ideaal voor jou. Deze app laat jou alle recepten die je online ooit gevonden hebt toevoegen, zodat je er één centrale plek voor hebt. Importeer gemakkelijk recepten vanuit Safari of voeg helemaal handmatig een recept toe, bijvoorbeeld van de favoriete pasta in jouw studentenhuis.

Iedere supermarkt heeft wel zijn eigen magazine met allerlei recepten. Bekijk deze magazines in de app en sla alle gerechten op die je lekker lijken. Moet je restjes uit je koelkast op maken? Zoek op een specifiek ingrediënt en krijg zo inspiratie voor recepten waar dat product in gebruikt wordt. Zet de app in kookstand om het recept in groot beeld te zien. Je iPhone gaat dan niet in stand-by-stand.

Gebruik je de app op meerdere apparaten? Dan wordt jouw ‘receptenboek’ gesynchroniseerd zodat het moeiteloos switchen is. Leuke toevoeging is dat je je Apple Watch via de app als kookwekker kan gebruiken. Daarnaast is de app ook offline te gebruiken.

Receptenmaker

Mobiel Bekeken

Gratis via App Store

3. Fotokookboek

Als een ei bakken hogere wiskunde voor je is of je regelmatig de rookmelder af laat gaan, is de app Fotokookboek een oplossing. Fotokookboek is een app die aanvoelt als een kookcursus. Grote foto’s en begrijpelijke teksten laten je stap voor stap duidelijk zien welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je ze bereidt.

Fotokookboek leert je recepten uit de receptenverzameling Snel & simpel. Hier staan 60 recepten in die in 30 minuten of minder bereid kunnen worden. De app biedt nog negen andere kookboeken met ieder minimaal 60 recepten, zoals Italiaans, Aziatisch of Eenvoudig & lekker. Deze zijn helaas niet gratis, maar wel per kookboek aan te schaffen in de app.

De foto’s zijn van hoge kwaliteit en de ingrediëntenlijst kan gedeeld worden met anderen. Zo stuur je gemakkelijk een huisgenoot of studiemaatje naar de supermarkt. Ook ingrediënten zijn voorzien van foto’s en extra uitleg. Jouw lievelingsrecepten kan je bewaren als favoriet en ook kan je gemakkelijk notities toevoegen aan recepten, bijvoorbeeld wanneer je er je eigen draai aan hebt gegeven.

Het Fotokookboek

ditter.projektagentur GmbH

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. Tasty

Tasty is razend bekend op Facebook door de vele versnelde kookvideo’s waar de meest extravagante of ongezonde gerechten klaargemaakt worden. Het kookkanaal heeft ook een eigen app, waar je al deze recepten kan bekijken en nog eens rustig nalezen.

Tasty heeft een grote hoeveelheid simpele, snelle recepten. Maar wil je juist flink uitpakken voor een etentje of omdat je loon net binnen is, kijk dan niet verder. In de zoekfunctie is voor zulke momenten ook op gelegenheden als date night of special occasion te filteren.

Ieder recept heeft een stap-voor-stap-functie. Het recept wordt dan opgedeeld in logische stappen met foto’s en uitleg, zodat je niet in de war raakt. De ingrediëntenlijst is te exporteren en ook tijdens het koken in de stap-voor-stap-modus kun je altijd nog een blik werpen op de ingrediënten.

Tasty: Recipes, Cooking Videos

BuzzFeed

Gratis via App Store

Maandthema Back to School op iPhoned

Deze maand staat het thema Back to School in de spotlights op iPhoned. De hele maand schrijven we artikelen voor scholieren, studenten en docenten met tips, de beste apps en nog veel meer. Lees ook onze andere artikelen in deze serie.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu