Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

Lees artikelen vliegensvlug met ReadQuick

Rutger Otto
13 juni 2014, 9:03
2 min leestijd
Lees artikelen vliegensvlug met ReadQuick

Heb je nog een hoop artikelen op de stapel waar je maar niet aan toe komt door tijdgebrek? Dan is ReadQuick misschien de app waar je op hebt gewacht. ReadQuick helpt je met ‘snellezen’, waardoor je door de woorden vliegt en in no-time een stuk leest.

Lees verder na de advertentie.

readquick klein

Apple koos ReadQuick als App van de Week, waardoor de app nu een week lang gratis te downloaden is (kostte eerst 8,99 euro). Nu zijn er meer apps die je helpen snellezen, maar geen enkele is even uitgebreid en even mooi vormgegeven als deze ReadQuick-app.

Woorden als flitsen

Meteen opvallend is dat de lichtgrijze achtergrond van de app lekker rustig is voor de ogen. Zwarte letters verschijnen dus niet op wit, wat een harde combinatie is, zeker op een verlicht scherm. Zoals andere snellezen apps, verschijnt ook in ReadQuick steeds een woord midden op het scherm. Als in flitsen volgen ze elkaar in strak tempo op. Dat tempo kun je overigens zelf sneller of langzamer zetten. Iedereen begint op 250 woorden per minuut.

Fijn aan ReadQuick is de integratie met verschillende lees-apps. Zo kun je ReadQuick gemakkelijk koppelen aan Instapaper, Pocket of Readability. Daarnaast is het mogelijk favorieten toe te voegen en een leeslijst aan te maken. Ook kun je aanzetten dat de snelheid bij langere woorden iets naar beneden gaat. Zo krijg je dus elk woord goed mee.

Voor de liefhebbers van statistieken is er een onderdeel in de app waar alles wordt bijgehouden. Je kan zien hoeveel artikelen en woorden je de afgelopen week, maand of jaar hebt gelezen via de app. Het is ook mogelijk je gemiddelde leessnelheid te zien en uit welke bronnen je de meeste artikelen leest.

Artikelen op de stapel inhalen

ReadQuick is puur bedoeld als manier om artikelen in te halen die nog op je programma stonden. Nadeel van deze manier van lezen is overigens wel dat je elke zin op dezelfde manier binnenkrijgt. Waar je in een boek met pauzes en intonatie kan lezen, worden zinnen met ReadQuick opgedreund.

Je kan ReadQuick tijdelijk gratis downloaden voor iOS 7 of nieuwer in de App Store. Er is 21,5 MB aan vrije opslagruimte benodigd.

ReadQuick - Speed Reader

Action Now

€ 10,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

ReadQuick - Speed Reader
ReadQuick - Speed Reader
ReadQuick - Speed Reader
ReadQuick - Speed Reader
ReadQuick - Speed Reader
ReadQuick - Speed Reader
ReadQuick - Speed Reader
ReadQuick - Speed Reader
ReadQuick - Speed Reader
ReadQuick - Speed Reader
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu