Rayman Fiesta Run verschenen

Roel van Hout
7 november 2013, 8:12
2 min leestijd
Rayman Fiesta Run verschenen

De opvolger van Rayman Jungle Run, de beste iOS-game van vorig jaar is verschenen: Rayman Fiesta Run!

Rayman Jungle Run deed vorig jaar echt iets nieuws voor iOS-games: het liet zien hoe je een geliefde platform-game succesvol overzet naar iOS, waar het spelers dankzij de afwezigheid van fysieke knoppen aan precisie ontbreekt.

Rayman rende automatisch, het enige wat jij deed was zijn acties – springen, zweven, slaan en over de muur rennen – goed timen. Rayman Jungle Run werd door Apple verkozen tot game van het jaar, en ook wij namen ‘m op in onze lijst van beste games.

Een jaar later is er Rayman Fiesta Run, en om maar met de deur in huis te vallen: dit spel heeft alles in zich om net zo populair te worden als zijn voorganger!

Lees verder na de advertentie.

Rayman Fiesta Run kent iets andere stijl

Rayman laat de jungle achter zich: het thema van deze aflevering is feest! De schitterende getekende stijl van Rayman is gebleven, zij het wel licht aangepast: het is allemaal net iets meer 3D, en daar door nog mooier om te zien. Ook belangrijk: het draait altijd vloeiend – ook op oudere iPhones.

Qua gameplay is er weinig veranderd: Rayman rent nog steeds automatisch, en het is aan jou om zijn acties te timen. Wel kun je niet meer kiezen tussen levels, maar is je voortgang te zien op een wereldkaart. Er zijn wel wat kleine veranderingen aan de game toegevoegd: zo zal Rayman in ijslevels bijvoorbeeld kunnen glijden, en in muzieklevels wordt hij klein door middel van een trompet die hem opzuigt.

Een leuke bonus voor spelers van Rayman Jungle Run: afhankelijk van hoe goed je daarin gepresenteerd hebt krijg je alvast een portie ‘lums’: wij hadden alles in de voorganger verzameld wat er te verzamelen viel, en werden beloond met 6300 lums. Daarmee koop je extra’s, zoals kostuums voor Rayman.

Ja, Rayman Fiesta Run is een prijzig spelletje, maar neem van ons aan dat de tijd die je erin gaat steken en het spelplezier dat je er van krijgt het je geld dubbel en dwars waard maken. Deze gaat weer hoog eindigen in de eindejaarslijstjes.

Rayman Fiesta Run is nu te downloaden in de App Store!

Rayman Fiesta Run

Ubisoft

€ 3,49 via App Store
Rayman Fiesta Run
Rayman Fiesta Run
Rayman Fiesta Run
Rayman Fiesta Run
Rayman Fiesta Run
Rayman Fiesta Run
Rayman Fiesta Run
Rayman Fiesta Run

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's