Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nederlandse app Railify toont treintijden op je Apple Watch

Rutger Otto
25 mei 2015, 11:22
2 min leestijd
Nederlandse app Railify toont treintijden op je Apple Watch
Railify

Railify

Gratis

Reviewscore

8

Openbaar vervoer-apps zijn op de iPhone al enorm handig. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat we dit soort apps zouden vinden. Railify is een app die actuele en lokale treintijden toont op de Watch.

Lees verder na de advertentie.

Railifyrailify

Railify is volgens de Nederlandse maker Matthijs Otterloo ‘de eerste Nederlandse trein-app die specifiek op de Apple Watch is gericht’. De app download je logischerwijs wel op de iPhone, maar eigenlijk kun je er op de telefoon vrij weinig mee.

Na het installeren kun je aangeven wat je ‘Thuis’ is. Hiermee wordt het station bedoeld waar jij altijd op- en uitstapt als je weggaat of thuiskomt. Ook kun je reizen als ‘Favoriet’ bestempelen. Dit zijn routes die je vaak aflegt, waarvan het handig is dat je die snel kan checken. Reis je regelmatig van Utrecht naar Nijmegen, dan vul je eerst Utrecht in en daarna Nijmegen.

Alle informatie op je pols

Het verdere werk van de app vindt plaats op de Apple Watch. Railify biedt drie opties: dichtbij, naar huis en favorieten. Dichtbij toont alle treinstations in jouw buurt met het aantal meters dat je ervan verwijderd bent. Tik je erop, dan zie je de meest actuele vertrektijden en reisrichtingen. Je kunt dan nog per reis bekijken waar die trein allemaal stopt.

De optie ‘naar huis’ toont de treinen die naar de plek rijden die jij als ‘Thuis’ hebt ingesteld op de iPhone. Als laatst check je trajecten bij ‘Favorieten’. Hier worden alleen de tijden getoond van door jouw ingestelde reizen. Wel zo handig als je snel wil checken hoe laat je trein gaat, zonder alle opties van een station door te spitten.

Railify downloaden

Railify is een erg handige app voor de Apple Watch, zonder al te veel poespas. Hij is gratis te downloaden in de App Store. Daarvoor is minimaal iOS 8.2 benodigd, evenals 6,9MB aan vrije opslagruimte op de iPhone.

Railify

Matthijs Otterloo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Railify
Railify
Railify
Railify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu