Radioplein app voor Nederlandse zenders op je iPhone
Redactie

Met de Radioplein app is het mogelijk om naar meer dan 250 Nederlandse radiostations te luisteren. De muziek varieert van klassiek tot jazz en van rock tot hardcore. Er is dus voor iedereen wat wils te beluisteren via de iPhone.

Nederlandse radiostations

Er zijn meerdere mogelijkheden om met je iPhone naar muziek te luisteren. Toch voorziet de Radioplein app zeker in een behoefte. Vooral voor muziekliefhebbers is het toch handig om een overzicht van Nederlandse radiostations tot de beschikking te hebben. De app zelf is heel simpel en het zoeken naar een genre of lokale zenders is een makkie. De geselecteerde opties kun je zelf in een overzicht plaatsen.

Locatie bepalen

Als je zelf bijvoorbeeld lokale zenders in een overzicht wilt plaatsen, dan moet je wel toestemming geven aan Radioplein om je actuele locatie te bepalen. Doe je dat niet, dan krijg je ook geen zenders te zien in de eigen regio via het genre ‘Lokaal’. Na het bekendmaken van de locatie zie je een balk onderin het beeld met daarop de regionale zenders.

Makkelijk te bedienen hoofdmenu

Het hoofdmenu van Radioplein heeft vier knoppen. Er is een knop voor het huidige radiostation en dan zijn er nog drie menuknoppen. Onder een van de knoppen kun jij je favoriete radiozenders vinden. En dan is er ook nog een handige weksignaal beschikbaar. Je kunt het tijdstip instellen, waarop je gewekt wilt worden. En als het zo laat is, dan word je wakker met muziek van je favoriete radiostation.

Radioplein (AppStore Link) Radioplein
Ontwikkelaar: serge valkonet
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.