Radiohead-fans opgelet: band brengt eigen app PolyFauna uit
Wouter Nijsen

De alternatieve rockband Radiohead heeft woensdag een eigen applicatie onder de naam PolyFauna uitgebracht. De app, die net zo excentriek is als hun muziek, gebruikt geluiden en beelden uit het dromerige liedje ‘Bloom’ van hun meest recente album The King of Limbs. Voer voor liefhebbers van Thom Yorke en zijn mannen.

De applicatie is zowel voor iOS als Android uitgebracht. Als je de app opstart, zie je allerlei fantasierijke dingen die Radiohead wel vaker gebruikt tijdens hun live-concerten en in hun videoclips. We zien een kleurrijke wereld waar we een rode stip kunnen volgen.

→ Check ook ons overzicht met de nieuwste en populairste iPhone-games!

De gebruiker kan zichzelf verplaatsen om rond te kijken in een knotsgekke omgeving. Wanneer je op het scherm van je toestel tikt of wat probeert te schrijven komen er allerlei creaties ‘vanuit ons onderbewustzijn’ op je af. Vervolgens kun jij daarvan screenshots nemen die jij weer met vrienden op sociale media kunt delen.

Raar aangekeken worden met PolyFauna

Radiohead-Polyfauna-App

Belangrijke tip: speel PolyFauna met een hoofdtelefoon op. Pas dan komt de app, net als de karakteristieke muziek van Radiohead, volledig tot zijn recht. De band waarschuwt je wel dat je raar kunt worden aangekeken in de trein.

PolyFauna is gratis te downloaden via de App Store. Het bestand is vrij groot: je moet er een kleine 80MB voor vrijmaken. De eerste reacties op de iOS-versie zijn in ieder geval overwegend positief.

PolyFauna

LLLP LLP (UK)

10 (8 reviews)
Gratis via App Store
PolyFauna
PolyFauna
PolyFauna
PolyFauna
PolyFauna
PolyFauna
PolyFauna
PolyFauna
PolyFauna
PolyFauna

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.