De 5 beste apps om radio te luisteren op je iPhone
Rutger Otto

Nu de dagen die steeds donkerder worden, zitten we gezellig rond de radio. Kerstliedjes, het Glazen Huis, de Top 2000. Met deze radio-apps hoef je er geen seconde van te missen. Let wel op: internetradio maakt gebruik van je bundel als je geen wifi hebt.

Nederland.FM Radio

Nibbixsoft

7 (23 reviews)
Gratis via App Store

Nederland.FM is bekend van de gelijknamige website. De app is er één zonder teveel poespas. Net als op de webversie is de app van tegels voorzien met de logo’s van tientallen Nederlandse radiozenders. Als je er op tikt, luister je meteen radio. Je kan dan meteen doortikken naar de website van de zender. De app is helaas niet geoptimaliseerd voor iPhone 6 (Plus).

VRadio.nl

Santor Schuddebeurs

9 (6 reviews)
Gratis via App Store

Nog een Nederlandse app zonder toeters en bellen, maar iets meer gestructureerd, is VRadio. Via een hamburgermenu krijg je de Nederlandse zenders op alfabetische volgorde gepresenteerd. Als je er één kiest, begint de radio te spelen. De titel van het nummer dat speelt wordt meteen getoond, samen met de albumcover. Dat nummer kan je dan meteen openen met Spotify of iTunes via de deelknop.

radio apps

Radium for Internet Radio

CatPig Studios Inc.

9 (10 reviews)
Gratis via App Store

Eén van de mooiste radio-apps uit dit lijstje. Je favoriete zender is snel gevonden en de speler toont eveneens albumhoes, titel en artiest van het nummer dat bezig is. De rest van je beeldscherm wordt aangepast op de albumcover, dus bevat die veel paars, dan kleurt je scherm paars. Via de deelknop kun je niet naar Spotify, maar wel naar iTunes. Ook kun je het nummer zoeken op Google of het met een hartje belonen op Last.fm. Nog een handige functie voor bed-luisteraars: de app heeft een functie waarmee je instelt dat de muziek na een halfuur stopt. Kun je rustig in slaap vallen.

radio.net

radio.de GmbH

Gratis via App Store

Ook Rad.io heeft veel functies. Je hebt de keuze uit een enorm aanbod zenders en je kan zelfs podcasts luisteren met de app. Natuurlijk wordt de zender en het afgespeelde nummer getoond. Ook heeft Rad.io een handige timer waarbij je zelf kan instellen na hoeveel minuten de muziek uit moet. De app is niet zo mooi als andere apps, is een beetje rommelig, maar als je jouw favorieten hebt ingesteld, is het een prima app om radio mee te luisteren.

radio-apps

TuneIn: Radio, FIFA & Podcasts

TuneIn

9 (49 reviews)
Gratis via App Store

De meest complete app in deze lijst: TuneIn Radio. Je kan op verschillende manieren radiozenders vinden. Bijvoorbeeld via lokatie of categorieën als sport of nieuws. De app is lekker strak vormgegeven, waardoor je gemakkelijk door de menu’s navigeert. Het is zelfs mogelijk om – met een account – anderen te volgen en te zien welke zenders er aangeraden worden. Ook is er een auto-modus, waarbij het menu dusdanig wordt versimpeld dat je niet afgeleid raakt. Ook leuk voor mensen met een Chromecast: je kan muziek naar je tv streamen.

Lees meer over apps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.