De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Met deze 5 radio-apps voor je iPhone heb je altijd wat te luisteren

Michel van 't Klaphek
21 augustus 2020, 12:58
4 min leestijd
Met deze 5 radio-apps voor je iPhone heb je altijd wat te luisteren

Radio luisteren blijft een populair tijdverdrijf, maar daarvoor hoef je echt geen goede ontvangst meer te hebben via fm-frequenties. Met deze radio-apps luister je makkelijk en snel muziek op je iPhone en iPad.

Lees verder na de advertentie.

Beste radio-apps voor iPhone en iPad

Streamingdiensten als Apple Music en Spotify zijn top, maar soms wil je ‘gewoon’ muziek horen zonder te hoeven kiezen. Ook is radio nog steeds een fantastisch medium voor het luisteren naar diepgaande interviews, interessante reportages en getalenteerde dj’s. In dit artikel zetten we daarom enkele fijne radio-apps op een rijtje. Veel luisterplezier!

1. TuneIn Radio

Dit is al jaren de meest complete radio-app die er te vinden is. TuneIn Radio biedt de keuze uit meer dan 100.000 radiostations uit elk land in de wereld. Daarnaast biedt het toegang tot miljoenen podcasts die via de app te beluisteren zijn.

Met zoveel keuze is het fijn dat de app je goed laat zoeken. Uiteraard is er een keuze te maken per land, waardoor Nederlandse radiozenders snel te vinden zijn. Je kunt ook zoeken op interesse, om bijvoorbeeld sport of actualiteiten snel tevoorschijn te halen. Door favorieten op te slaan, zijn radiostations snel weer terug te vinden.

Als je een account aanmaakt, kun je zien wat anderen leuk vinden en reacties achterlaten op radiostations. De TuneIn-app heeft ook een automodus, met een versimpeld menu voor als je achter het stuur zit. TuneIn is gratis te gebruiken, maar een Pro of Premium-versie schotelt geen advertenties voor.

TuneIn Radio: Muziek, Nieuws

TuneIn

Gratis via App Store

2. Radio.net

Niet zo uitgebreid in het aanbod als TuneIn, maar met keuze uit 300.000 zenders en 600.000 podcasts ben je niet snel uitgeluisterd en zoeken tussen het aanbod wordt gelukkig gemakkelijk gemaakt. Zo zijn radiostations te vinden aan de hand van land, genre, onderwerp of welke je al een keer hebt geluisterd. Veel uitzendingen zijn ook achteraf terug te luisteren.

De podcasts op het platform zijn allemaal offline te beluisteren. De optie om ze automatisch te verwijderen nadat je ze geluisterd hebt, voorkomt dat je geheugen van je telefoon vol raakt.

Handig voor de gevorderde luisteraar: je kunt de afspeelsnelheid van podcasts aanpassen, om er sneller doorheen te gaan. De app beschikt over een slaaptimer en wekker en ondersteunt AirPlay en Chromecast.

radio.net - radio en podcast

radio.de GmbH

Gratis via App Store

3. Instaradio

Voor wie een modern en strak design belangrijk vindt, is Instaradio één van de fraaiere radio-apps voor iOS. Hiermee luister je radiostations die voornamelijk uit heel Europa komen. Zoeken per land of per muziekaanbod brengt je snel bij de juiste zender.

Het ontwerp wordt verfraaid door het feit dat Instaradio een albumcover in beeld brengt van de muziek die wordt afgespeeld. Ook maakt de app het erg gemakkelijk om terug te zien wat je hebt geluisterd en dat opnieuw op te zetten in Spotify of Apple Music.

De gratis app is reclamevrij en biedt flink wat functionaliteit. Wil je zaken als het opnemen van muziek of het instellen van een slaaptimer, dan moet je de premium-versie aanschaffen.

Instaradio: Radio Player

Markus Jahnsrud

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
radio app ios iphone ipad

4. RadioApp

Mis je het ouderwetse gevoel van de analoge radio, waarbij je eindeloos aan een zenderknop moest draaien voor je goede ontvangst had? Dan kun je terecht bij RadioApp. Dit is een eenvoudige radio-app voor iOS waarbij je zenders handmatig zoekt.

De interface is weliswaar modern, maar bestaat voornamelijk uit een ouderwetse FM/AM-tuner. Die verschuif je om de radiozender naar keuze te vinden. Los van de vintage-manier om een zender te vinden, is de app verder best wel modern.

De audio komt namelijk ‘gewoon’ via internet binnen, je kunt kiezen tussen welk land je beluistert, favorieten opslaan en informatie over liedjes en artiesten in beeld krijgen.

RadioApp - A Simple Radio

Firetruck Productions Ltd.

Gratis via App Store

5. RadioNed

De app RadioNed biedt ruim 650 Nederlandse radiozenders aan. Daar zitten dus niet alleen de grote namen tussen zoals 538 en 3FM, maar ook veel kleine, lokale stations en piratenzenders. De stations zijn gemakkelijk doorzoekbaar in een overzichtelijke interface. Dat kan ook per genre, regio of decennium.

Daarnaast toont de applicatie, net als andere radio-apps voor iPhone, waar mogelijk extra informatie over wat er afspeelt. Niet alleen zie je dan het liedje en de artiest in beeld, je ziet ook kort informatie over het radiostation dat je luistert. Recent afgespeelde muziek is terug te vinden, er is een slaaptimer en de app werkt naadloos samen met tvOS en macOS.

De app bevat geen advertenties, los van de reclames die de radiostations zelf uitzenden. Er is ook een betaalde variant, waarmee je de ontwikkelaar bedankt met een klein bedrag. Deze brengt ook de kwaliteit van de streams in kaart.

radioNED

radioNED

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Radio luisteren, maar dan anders

Heb je een abonnement op Apple Music? Dan heb je toegang tot meerdere exclusieve radiostations. Apples muziekdienst zendt onder meer Apple Music 1 en Apple Music Hits uit. Diverse grote namen doen aan deze shows mee, waaronder Snoop Dogg, The Backstreet Boys en Alanis Morisette. Check meer handige tips voor Apple Music in onderstaand artikel:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu