Radical Rappelling: abseilen was nooit zo leuk en verslavend

Rutger Otto
8 juni 2015, 16:23
2 min leestijd
Radical Rappelling: abseilen was nooit zo leuk en verslavend
Radical Rappelling

Radical Rappelling

Gratis

Reviewscore

7

De makers van het razendpopulaire Jetpack Joyride hebben een nieuwe game: Radical Rappelling. In de game ga je abseilend naar beneden en dat is verslavender dan je denkt.

Lees verder na de advertentie.

Radical Rappelling

Radical Rappelling is het nieuwe spelletje van Halfbrick Studios, dat je wellicht kent van iOS-games als Jetpack Joyride en Punch Quest. Dat waren al oneindige games waarbij je steeds missies moet uitvoeren om nieuwe krachten, kleding en levels te ontgrendelen. Dat is bij Radical Rappelling niet anders. De missies zijn steeds zodanig binnen handbereik dat het lastig is om de game weg te leggen.

De bedoeling is dat je met een jongen of meisje gaat abseilen van een berg die oneindig hoog is. De besturing is simpel: druk je vinger op het scherm en je springt naar beneden. Haal je vinger van het scherm en het poppetje blijft op zijn plek. Veel tijd heb je echter niet, want er komt een golf lava naar beneden en als die je raakt, ben je af.

Radical Rappelling - Debut Trailer

Verslavend

Hetzelfde geldt voor de roze mijnen die langs de berg verspreid zijn. Eén keer raken resulteert doorgaans in een game over-scherm. Althans, in het begin, want hoe langer je speelt, des te meer spullen je kan ontgrendelen. Onderweg verzamel je namelijk geld en speel je missies uit, waardoor je upgrades kunt kopen. Ook speel je kleding, kapsels en petjes vrij, zodat je jouw poppetje helemaal naar wens kan aankleden.

Radical Rappelling is free to play, wat betekent dat je hem prima gratis kunt spelen, maar dat er ook in app-aankopen inzitten als het maken van progressie je te lang duurt. Je kunt inloggen met Facebook om topscores van vrienden te bekijken (en ze te verslaan).

Download de app

Waar eerdere games van Halfbrick gekenmerkt werden door een aantrekkelijke pixel-stijl, is dat bij Radical Rappelling niet het geval. Deze game is meer cartoonesk. Het is een kwestie van smaak of je het mooi vindt of niet. Radical Rappelling is gratis te downloaden voor iOS 6. Leuk genoeg om het eens te proberen.

Radical Rappelling

Halfbrick Studios

Gratis via App Store

Radical Rappelling
Radical Rappelling
Radical Rappelling
Radical Rappelling
Radical Rappelling
Radical Rappelling
Radical Rappelling
Radical Rappelling
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu