Nu te downloaden: racegame Angry Birds Go!
Roel van Hout

De Finse ontwikkelaar Rovio, wereldberoemd geworden met Angry Birds, gooit het over een andere boeg: in Angry Birds Go! gaan de boze vogels de racebaan op.

Angry Birds Go! werd maanden geleden al aangekondigd, en was met recht een behoorlijke verrassing te noemen: tot nu toe wijzigde Rovio namelijk weinig aan het beproefde spelprincipe van Angry Birds. In ieder deel schoot je vogels met een vingerbeweging op doelen af. Per deel namen de mogelijkheden toe, maar de basis bleef hetzelfde.

Zo niet in Angry Birds Go!: de vogels gaan namelijk de (volledig in 3D geanimeerde) racebaan op. En het moet gezegd, het ziet er schitterend uit, speelt goed en is verslavend…

Angry Birds Go! loopt over van de in app-aankopen

…maar daar houdt het dan ook wel een beetje mee op. Want in tegenstelling tot andere delen in de Angry Birds-serie, moet je in Angry Birds Go! bijna overal voor betalen. Op zich hebben we geen probleem met freemium-games, zolang ze zonder in app-aankopen ook maar leuk zijn om te spelen.

Dat is Angry Birds Go! niet, want elke vogel (of varken) heeft maar een bepaalde hoeveelheid energie. Als die op is, moet je betalen om dit weer op te krikken. Doe je dat niet, dan kun je niet verder spelen. Dat is behoorlijk schrikken, en we hopen stiekem dan ook dat Rovio deze aanpak op ten duur laat varen of tenminste niet ook bij de komende delen in de serie invoert.

[app 642821482]

Angry Birds Go!
Angry Birds Go!
Angry Birds Go!
Angry Birds Go!
Angry Birds Go!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.