Race The Sun: vlieg tot de zon onder gaat in deze prachtige game

Rutger Otto
2 augustus 2015, 11:11
2 min leestijd
Race The Sun: vlieg tot de zon onder gaat in deze prachtige game
Race The Sun

Race The Sun

€ 5,99

Race The Sun is een ‘endless-runner’. Je vliegt net zo ver tot je ergens tegenaan knalt, in een prachtig vormgegeven wereld die bestaat uit licht en schaduwen.

Lees verder na de advertentie.

Vliegen op zonne-energie

Het endless-runner genre is al jaren gevestigd op mobiele telefoons, maar nog steeds komen er soms pareltjes in de App Store te staan. Dat was eerder dit jaar bijvoorbeeld Alto’s Adventure en nu is daar Race The Sun, die zeker qua stijl meteen opvalt.

De bedoeling is dat je met een vliegtuigje (op zonne-energie) door verschillende werelden werelden vliegt, de zon achterna. De omgeving is een lust voor het oog. In principe vlieg je alleen maar langs blokken, maar door de grijstinten en de belichting ziet het er schitterend uit. Tijdens het vliegen ga je naar links en rechts door aan die kanten op het scherm van je iPhone te tikken. Tik je meer in het midden, dan stuur je minder snel.

Race The Sun (By Flippfly) - iOS / Android - 60fps Gameplay Video

Uitdagend

Ondertussen pik je punten op en verzamel je energie-boosts, die zorgen dat de zon weer een stukje omhoog gaat. Immers, als de zon zakt krijgt je vliegtuig geen energie meer en is het game-over. Later verdien je wel upgrades, zoals een groen stukje energie waarmee je eenmaal kunt springen om obstakels te ontwijken of een magneet.

De game is gemaakt voor korte potjes en speel je dus gemakkelijk als je bijvoorbeeld op de bus staat te wachten. Het vliegtuigje gaat zo snel dat je echt moet leren sturen en inschatten wat de beste vliegroute is. Race The Sun blijft leuk omdat je steeds drie missies hebt om te halen. Die varieren van ‘verzamel 25 Tris (de blauwe driehoekjes)’ tot ‘speel twee regio’s uit zonder iets te raken’. Behoorlijk uitdagend. Als je intekent op Game Center kun je ook nog voor topscores gaan.

Download Race The Sun

Race The Sun kost 4,99 euro in de App Store. Twijfel je om het spel te kopen, kijk dan het filmpje hierboven om te zien of het wat voor je is. Race The Sun werkt op iOS-apparaten met iOS 8 en heeft 75,5MB aan vrije opslagruimte nodig voor de installatie.

Race The Sun

Flippfly, LLC

€ 5,99 via App Store

Race The Sun
Race The Sun
Race The Sun
Race The Sun
Race The Sun
Race The Sun
Race The Sun
Race The Sun
Race The Sun
Race The Sun
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu