Raad waar je bent in GeoGame – Challenge the World!
Roel van Hout

Dat met Google Street View een leuk spel is te spelen, bewijst ontwikkelaar DigiFactory Webworks met GeoGame: een spel waarin je moet raden waar ter wereld je bent.

Eigenlijk is het gek dat er niet eerder iets op game-gebied is gedaan met de data van Google Street View, want GeoGame bewijst dat je deze prima kunt gebruiken om een origineel en spannend spel te bouwen.

In GeoGame word je ‘gedropt’ op een bepaalde locatie ergens ter wereld. Aan de hand van de Street View-afbeeldingen die je te zien krijgt, moet je raden waar je je bevindt. Je kunt daarbij in- en uitzoomen om zo op zoek te gaan naar herkenbare gebouwen, bruggen, reclames en teksten.

GeoGame is freemium, tenzij je er heel goed in bent

Je krijgt 60 seconden om te raden waar je bent, maar na een halve minuut zal je score wel al terug gaan lopen. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen, want hoe meer punten je scoort, hoe langer je door kunt blijven spelen. GeoGame is namelijk een freemium-spel (gratis download met in app-aankopen): voor ieder potje moet je een kompas inleveren. Je begint met 10 kompassen, maar als je hoge scores haalt zul je het ook telkens terugkrijgen. Ben je er niet zo goed in, dan kun je altijd kompassen bijkopen.

Je kunt ook tegen anderen spelen – ofwel bekenden, ofwel ‘random’ tegenstanders – om zo je score te verbeteren. Leuk om te weten: GeoGame is ontwikkeld door Nederlanders!

GeoGame - Challenge the World!

DigiFactory Webworks

3 (8 reviews)
Gratis via App Store
GeoGame - Challenge the World!
GeoGame - Challenge the World!
GeoGame - Challenge the World!
GeoGame - Challenge the World!
GeoGame - Challenge the World!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.