Quip: prima gratis iPhone tekstverwerker
Roel van Hout

Ze zijn mooi, de iWork apps van Apple, maar wel een tikkeltje prijzig. Pages hoef je in ieder geval al niet per se meer te kopen, want Quip is een prima gratis iPhone tekstverwerker.

Alhoewel de geruchten zijn dat iWork in iOS 7 gratis wordt, zullen we hoe dan ook nog even moeten wachten tot het eventueel zover is. Om die maanden te overbruggen kun je de gratis iPhone tekstverwerker Quip zeker proberen.

iPhone tekstverwerker

Quip oogt en werkt als een simpele tekstverwerker, tot je andere personen die Quip gebruiken aan een document toevoegt. Op dat moment verandert Quip in een soort Google Docs, waarin je tegelijkertijd documenten kunt bewerken en in een zijbalk met elkaar kunt chatten.

iPhone tekstverwerker werkt met mappenstructuur

 

Je kunt je documenten onderverdelen in mappen. Ieder document toont als icoon de eerste pagina, waardoor je gemakkelijk en snel het juiste bestand kunt vinden.

Goed om te weten: de app werkt ook op iPad én Mac (als plugin voor Safari). Documenten worden online gesynchroniseerd, waardoor je op elk platform over de meest recente bestanden beschikt.

Het is wat vroeg om Quip al de Open Office (de gratis Microsoft Office-variant) voor iOS en OSX te noemen, maar zeker is dat we hier met een bijzonder initiatief te maken hebben. Quip werkt eenvoudig, snel en vlekkeloos, dus je bent het eigenlijk aan jezelf verplicht om het eens te proberen!

Quip

Quip

2,0 (1 reviews)
Gratis via App Store
Quip
Quip
Quip
Quip

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.