Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Quicky: Ruim je homescreen op met deze slimme 3D Touch-app

26 september 2016, 14:15
2 min leestijd
Quicky: Ruim je homescreen op met deze slimme 3D Touch-app
Quicky - Fast app & website launcher with 3D Touch

Quicky - Fast app & website launcher with 3D Touch

Gratis

Sommige mensen maken er een sport van om hun toegangsscherm zo leeg mogelijk te houden. Met Quicky ruim je jouw beginscherm in een klap op, zonder in te leveren op functionaliteit.

Lees verder na de advertentie.

Quicky ruimt je homescreen op

Het principe van Quicky is heel simpel: de app laat je verschillende apps aanwijzen, waar de app vervolgens een shortcut naartoe maakt. Hierdoor kun je de app-iconen van je beginscherm verwijderen, en deze vervangen met het Quicky-icoontje. Door dit app-icoon stevig in te drukken met 3D Touch verschijnt er een snelmenu met al je gekoppelde apps. Op deze manier kun je 4 shortcuts toevoegen.

De app kijkt naar de andere apps die jij op je iPhone hebt staan, en laat vervolgens een lijst met ondersteunde applicaties zien. Deze apps kun je met een druk op de knop aan het overzicht toevoegen dat verschijnt als je het icoon stevig indrukt met 3D Touch. Niet alle apps die op je iPhone staan worden door de app ondersteund, maar de meeste populaire apps en games kun je wel koppelen. Denk hierbij aan Instagram, Slack, Snapchat en WhatsApp, maar ook games als Pokémon GO en Clash Royale.

Dit betekent wel dat Quicky alleen werkt op de iPhone 6S (Plus) en iPhone 7 (Plus). Dit zijn immers de enige apparaten die 3D Touch ondersteunen. De app zelf is slechts een menu om nieuwe apps aan het 3D Touch-overzicht toe te voegen, en bevat verder geen functies om het voor eigenaren van een andere iPhone of iPad de moeite waard te maken.

Quicky heeft een gratis proefversie

Quicky heeft een gratis versie die je vrijblijvend kunt uitproberen. Hier kun je een aantal standaard-apps van Apple mee verbinden, evenals Facebook en Facebook Messenger. Wil je meer apps toewijzen, dan ben je aangewezen op Quicky Pro. Deze volledige versie van de app kost eenmalig €1,99.

De app is een handig hulpmiddel voor mensen die hun iPhone-homescreen op willen ruimen, en de mapjes van iOS te onoverzichtelijk vinden. Ook is het een leuke manier om weer eens aan de slag te gaan met 3D Touch, een functie die vooralsnog weinig indrukwekkende functionaliteiten aan je iPhone heeft toegevoegd. Als je zowel de gratis als betaalde versie van Quicky gebruikt, kun je in totaal acht verschillende shortcuts op deze manier toevoegen.

Quicky - Fast app & website launcher with 3D Touch

Preview App Pty Ltd

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Quicky Pro - Fast app & website launcher, 3D Touch

Preview App Pty Ltd

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu