Quest: nieuwe app maakt taken afwerken leuker
Wouter Nijsen

Quest is in de basis een taken-app, maar pakt het net iets anders aan. Met de app werk je namelijk taken af als een spelletje en word je op een geinige manier beloond.

Taken afwerken met Quest

Hoewel er veel uitstekende taken-apps in de App Store zijn te vinden, is de opzet van deze applicaties ietwat saai. Je stelt een aantal zaken in, voert ze uit en streept ze vervolgens weer af. Dat kan veel leuker, zo dachten de ontwikkelaars van Quest. De app laat je taken afwerken zoals je dat in games doet en geeft je kleine beloningen.

Zoals je in de video hierboven ziet, krijg je na het afwerken van een taak een geinige animatie te zien van een 8-bit poppetje dat een vijand aanpakt. De edelstenen die je ontvangt als beloning, pak je op door naar links te vegen. Naarmate je meer taken afwerkt verzamel je allerlei verschillende spullen, waarmee je vervolgens het poppetje kunt aankleden en voorzien van nieuwe wapens.

Je voegt een taak toe door simpelweg op het scherm naar beneden te vegen, waarna je een nieuwe vijand krijgt. Daarnaast is het mogelijk om een reminder voor specifieke taken in te stellen, of ze eventueel over te hevelen naar de agenda. Ook handig is de widget voor het Berichtencentrum, waarmee je sneller taken kunt afvinken.

Quest voor iOS downloaden

Quest heeft niet heel veel om het lijf, maar geeft een leuke draai aan het concept van taken-apps. De applicatie kost 1,99 euro en is via onderstaande link te downloaden. Voor de installatie is iOS 7.1+ en 6,9MB aan opslagruimte nodig.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.