Qik, live streamen vanaf je iPhone
Redactie

De iPhone heeft zoals jullie weten geen video-opnamefunctie, laat staan een directe verbinding met youtube om video’s te uploaden. Als je toch zo’n functie wilt hebben is Qik misschien wel iets voor jou. Qik stelt je in staat om video’s die je maakt direct op internet te zetten.

<br />Het leuke aan Qik is, dat terwijl jij een filmpje opneemt, er iemand anders live mee kan kijken via internet. Je kan dus live video streamen vanaf je iPhone. Als je klaar bent met je stream, wordt het filmpje opgeslagen op je Qik pagina.

De beeldkwaliteit is niet geweldig. Het is zo slecht omdat je dan kan uitzenden via 3G en WIFI.  Eenmaal live valt de kwaliteit op internet ook tegen. De live stream loopt in 1 minuut meer dan tien keer vast. Het is natuurlijk wel heel leuk om alle live Qiks te kijken die andere gebruikers met iPhones maken. Via de homepage van Qik zie je meteen een aantal live qiks staan.

Conclusie

Qik is een leuk initiatief, maar werkt matig. De trage verbindingen hebben te veel invloed op de kwaliteit van het filmpje, misschien zou het beter zijn als de filmpjes achteraf naar de Qik-website zouden worden gestuurd. Het is wel een leuk programma als je even snel iets wilt laten zien aan iemand die thuis zit. Denk bijvoorbeeld aan de eerste beelden van een net geboren kind, zodat de hele familie het kindje al kan zien voordat wie dan ook het gezien heeft, of bij bijvoorbeeld een gebeurtenis als een brand of concert.

Qik is nu gratis te downloaden in Cydia.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.