Puzzlr: pittige puzzelgame van de makers van Flitsmeister
Gijs Ettes

De makers van Flitsmeister gooien het met hun nieuwste iOS-app over een geheel andere boeg. Puzzlr is een klassieke puzzelgame waarbij je door elkaar gehusselde foto’s in de juiste volgorde moet zetten.

puzzlr appPuzzlr laat je eerst zien hoe de desbetreffende foto (van bijvoorbeeld een tropische hagedis of een vliegtuig) eruit ziet en daagt je vervolgens uit om zo snel mogelijk de gehusselde variant op te lossen. Je hebt daarbij niet alleen een tijdslimiet (30 seconden), maar ook een beperkt aantal zetten (8).

Overschrijd je één van de twee, dan is het game over en kun je opnieuw beginnen. Los je een puzzel succesvol op, dan zie je hoeveel seconden je erover hebt gedaan en het aantal zetten dat je daarbij nodig had. Hoe verder je komt, des te moeilijker de puzzels worden. En wordt het je allemaal wat te pittig, dan kun je je vrienden inschakelen om de puzzel op te lossen.

Meer features voor Puzzlr komen eraan

Via sociale media, een sms of e-mail kun je vrienden uitnodigen om ook te spelen. Leaderboards ontbreken helaas nog, dus je kunt niet je prestaties met anderen vergelijken. Volgens de makers wordt het echter ‘binnenkort’ mogelijk om je vrienden uit te dagen.

Ook worden in de eerstvolgende update meer foto’s toegevoegd, alsmede de optie om eigen puzzels te maken.

Puzzlr downloaden

Puzzlr heeft momenteel nog niet heel veel om het lijf, maar is wel fraai vormgegeven, gratis en reclamevrij. De game vereist iOS 7.1 of hoger en tenminste 27,3MB aan vrije opslagruimte.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.