Populair puzzelspel Threes is vanaf nu gratis
Threes! Freeplay

Threes! Freeplay

Gratis

Onze score

9

“Zo’n toegankelijk spelletje achter een betaalmuur houden was een vergissing”, vindt Threes-ontwikkelaar Asher Vollmer. Nu is het schuifspelletje helemaal gratis.

Threes gratis

Toch hoeven de makers van Threes niet te klagen. Het spelletje (dat voor 2,99 euro in de App Store stond) werd ruim een miljoen keer gedownload en is tegenwoordig zelfs op de spelcomputers te vinden. Het afgelopen jaar werkten de ontwikkelaars aan een gratis versie van de game. Nu kun je advertenties te kijken om credits te verdienen waarmee je door kunt spelen. Heb je dat liever niet, dan staat de betaalde versie nog steeds in de Store.


In Threes is het de bedoeling dat je blokken over een veld schuift. Je kunt blokjes met de cijfers 1 en 2 over elkaar heen vegen om 3 te maken. Vanaf dat getal combineer je dezelfde cijfers met elkaar om ze te verdubbelen. De truc is wel dat je het hele bord tegelijk veegt, niet tegeltje voor tegeltje. Op die manier probeer je een zo hoog mogelijke score te behalen. Is het bord vol en zijn er geen opties meer, dan ben je game over.

Concurrentie 2048 was groot

Threes is een perfect, vriendelijk ogend spelletje voor de smartphone, dat goed werkt in korte spelsessies. Niet gek dat het snel populair werd. Ook niet gek dus dat er snel klonen volgden. Eén daarvan werd zelfs heel populair: 2048. Dat was in de basis hetzelfde spelletje, maar die stond wél gratis in de App Store.

Daarover zegt Vollmer: “2048 was een constante en overweldige herinnering aan onze vergissing. Het leerde ons vooral hoe groot onze potentiële doelgroep eigenlijk was.” Toch hebben de makers van Threes er vertrouwen in dat Threes de game blijft die uiteindelijk blijft hangen. Het is wel de vraag of de gratis versie niet te laat komt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Toch staat Threes nog steeds als een huis. Wil je het zelf proberen, dan kan dat nu gratis via onderstaande link.

Threes! Freeplay

Sirvo LLC

7,8 (32 reviews)
Gratis via App Store

Threes! Freeplay
Threes! Freeplay
Threes! Freeplay
Threes! Freeplay
Threes! Freeplay
Threes! Freeplay
Threes! Freeplay
Threes! Freeplay
Threes! Freeplay
Threes! Freeplay

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.