De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwe levels voor prachtige puzzelgame Monument Valley

Gijs Ettes
12 november 2014, 16:08
2 min leestijd
Nieuwe levels voor prachtige puzzelgame Monument Valley

De fraaie puzzelgame Monument Valley is vandaag voorzien van een behoorlijk aantal nieuwe levels. De eerste uitbreiding voor het spel is getiteld ‘Forgotten Shores’.

Lees verder na de advertentie.

Eindelijk nieuwe levels

Forgotten Shores bevat acht levels die zijn ingevoegd tussen de voorlaatste en laatste levels van Monument Valley. Ze hebben een nieuwe look gekregen en bieden zelfs voor de doorgewinterde puzzelaar behoorlijk wat uitgang. De video hieronder toont het eerste level van de uitbreiding en bevat dus wel spoilers.

Monument Valley verscheen begin april dit jaar en wekte direct indruk met zijn visuele stijl die is gebaseerd op het werk van de Nederlandse kunstenaar Maurits Escher. De game oogt zeer fraai, kent hersenbrekende puzzels en is uniek in zijn soort. Je kruipt in de huid van een witte prinses met een puntmuts die zich een weg probeert te banen door prachtige vliegende trappenhuizen.

De makers spelen met perspectief en geometrie, net zoals Escher dat indertijd deed. Je denkt de prinses ergens naartoe te sturen, maar komt vaak bedrogen uit vanwege onverklaarbare patronen en moeilijke wiskundige principes. De frustratie slaat gelukkig zelden toe, wat mede is te danken aan het fraaie ontwerp van de game.

Om de puzzels tot een goed einde te brengen, zul je ook gebruik moeten maken van de omgeving. Verschuif bijvoorbeeld een balk met je vingers en bouw een brug waar de prinses overheen kan lopen. De levels zijn afwisselend: het ene moment speel je op een vliegend kasteel met op de achtergrond een paarse halve maan en het andere moment lijk je in de ruimte te zijn waar zwarte soortgenoten van de witte prinses verdwaald rondbanjeren.

Puzzelgame Monument Valley downloaden

Via onderstaande link kun je Monument Valley downloaden voor 3,59 euro. De Forgotten Shores-uitbreiding is middels een in-app aankoop te verkrijgen en wel voor 1,79 euro. De game vereist iOS 6 of nieuwer en tenminste 252MB aan vrije opslagruimte.

Monument Valley

ustwo games

€ 3,99 via App Store

Monument Valley
Monument Valley
Monument Valley
Monument Valley
Monument Valley
Monument Valley
Monument Valley
Monument Valley
Monument Valley
Monument Valley
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu