Prune: de mooiste iOS-game die je in lange tijd hebt gespeeld
Gijs Ettes
Prune

Prune

€ 4,49

Onze score

9

In Prune is het de bedoeling om voor een digitaal bonsaiboompje te zorgen. Dat klinkt niet bepaald spannend, maar de prachtige presentatie en interessante gameplay maken dit spel zeker de moeite waard.

Liefdesbrief aan de natuur

Net als Monument Valley, Alto’s Adventure en Bastion is Prune zo’n sfeervolle iOS-game die je eigenlijk niet mág missen. Het spel klinkt en oogt prachtig en hoewel het concept aanvankelijk wat oppervlakkig aandoet, heeft Prune meer om het lijf dan je zou denken. De makers noemen het een liefdesbrief aan de natuur, en daar is wat ons betreft geen woord van gelogen.

Het doel in Prune is om een een zaadje te laten groeien tot een volwaardige boom met bloemen en bladeren. Dat gaat deels automatisch, maar het is aan jouw de taak om voorzichtig te snoeien, zodat de boom de juiste kant op groeit. Dat is nodig, want al gauw kom je diverse obstakels (zoals rode cirkels) tegen die je boom kunnen vergiftigen of beschadigen. Naarmate je verder in de game komt, wordt je boom groter en complexer en moet je slimmer te werk gaan om het minimaal aantal punten in een level te behalen.

De levels worden begeleid door ontspannende, haast meditatieve muziek, die het best tot zijn recht komt als je een koptelefoon inplugt. Ook prettig is de afwezigheid van reclame en in-app aankopen. De game kost weliswaar 3,99 euro, maar dan ben je ook helemaal klaar. Bovendien werkt Prune met vrijwel elk iOS-apparaat (vanaf versie 6.0). Aanrader!

Prune

Joel McDonald

€ 4,49 via App Store

Prune
Prune
Prune
Prune
Prune

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.