Puzzelgame Progress to 100 speelt met je verwachtingen

Erwin Vogelaar
6 november 2015, 19:22
2 min leestijd
Puzzelgame Progress to 100 speelt met je verwachtingen
Progress to 100

Progress to 100

€ 0,99

Reviewscore

8

De bijzondere nieuwe puzzelgame Progress to 100 speelt in elk level met je verwachtingen. Voor je er erg in hebt word je door een stem uitgelachen terwijl je met je neus tegen het scherm naar het plafond staart.

Lees verder na de advertentie.

Progress to 100

Progress to 100 is een bijzondere puzzelgame. Allereerst door het strakke design. Elk level in deze game bestaat uit een zwart scherm met witte letters. Het doel van de game is om elk scherm wit te krijgen. Pas dan ga je door naar het volgende level. Schermen krijg je wit door de summiere instructies op te volgen.

De instructies starten kinderlijk simpel. Bij ‘Tap’ hoef je maar éénmaal op het scherm te drukken en je gaat door naar het volgende level. Bij ‘Swipe’ is het ook wel duidelijk wat er van je verwacht wordt. Maar als je verder komt worden de omschrijvingen cryptisch. Het idee is dat je alles gaat proberen tot je de oplossing hebt.

Progress to 100

De game maakt op bijzonder leuke manieren gebruik van alle opties die je iPhone of iPad te bieden heeft. Dus als je de oplossing niet direct door hebt, kun je proberen het apparaat op de juiste manier te draaien, of gebruik te maken van de camera of microfoon. Het is dus geen game voor tijdens je reis met het openbaar vervoer, want het kan er al snel bizar uit zien. Helemaal als je neus een belangrijk onderdeel van de gameplay wordt.

Hoe de game verder verloopt moet je vooral zelf ontdekken, want vooral leuk is dat de game speelt met je verwachtingen. Geluid is hier heel belangrijk bij, maar op welke manier moet je absoluut zelf uitvinden. De game is gemaakt door een Scandinavisch collectief: Tim Garbos van Copenhagen Game Collective, Joel Nystr Nyström van Zweedse gamestudio Ludosity en Martin Kvale van de Noorweegse gamestudio Krillbite.

Zonder iets van de game zelf te verklappen, bestaat het einde van Progress to 100 uit een oproep tot meer puzzelideeën. De makers willen dus absoluut verder met deze game en zoeken naar nog meer manieren om de iPhone en iPad op creatieve manieren te gebruiken. Progress to 200 kan wat ons betreft niet snel genoeg komen.

Progress to 100 downloaden

Om Progress to 100 te downloaden ga je via onderstaande link naar de App Store. De app weegt 83.4MB en kost 2,99 euro. De makers vragen wel dat je de nieuwste versie van iOS draait, al kun je de app al afspelen op een apparaat met iOS 8.

Progress to 100

Ludosity AB

€ 0,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Progress to 100
Progress to 100
Progress to 100
Progress to 100
Progress to 100
Progress to 100
Progress to 100
Progress to 100
Progress to 100
Progress to 100
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu