Prisma maakt nu ook kunstwerken van je video’s

Lars Paijmans
7 oktober 2016, 15:59
2 min leestijd
Prisma maakt nu ook kunstwerken van je video’s
Prisma: Photo Editor, Filters

Prisma: Photo Editor, Filters

Gratis

Reviewscore

8,5

Dé app van de zomer was zonder twijfel Prisma. Deze foto-app maakte van iedere foto in een handomdraai een kunstwerk, en vanaf nu doet de app dit ook met je video’s. Dit zijn de mogelijkheden van Prisma video.

Lees verder na de advertentie.

Prisma video vanaf nu beschikbaar

Prisma pakt het anders aan dan andere bewerkings-apps. Door iedere foto zorgvuldig te analyseren kunnen er spectaculaire filters aangebracht worden. Zo verandert een doorsnee foto van een natuurgebied in een abstract kunstwerk, zonder dat jij hiervoor handmatig met de instellingen hoeft te knoeien.

Prisma video

De app groeide dan ook al snel uit tot een fenomeen, en was wekenlang bovenin de ranglijsten van de App Store te vinden. Vandaag verschijnt de grootste Prisma-update tot nu toe. Met de Prisma video functie kun je alle filmpjes op je iPhone namelijk ook op deze manier opleuken. De app heeft een nieuwe in-app camera gekregen, waarmee je een video kunt opnemen die maximaal 15 seconden duurt. Je hebt echter wel minimaal een iPhone 6 nodig die op iOS 10 draait om met deze nieuwe functie aan de slag te gaan.

Zelfs met een iPhone 7 zul je echter rekening moeten houden met flinke laadtijden. Omdat Prisma’s algoritmes de video eerst moeten analyseren kan het langer dan een minuut duren voordat een filmpje van 10 seconden verwerkt is. Dit gebeurt allemaal lokaal op je iPhone, dus kijk er niet gek van op als je smartphone er aardig warm van wordt.

Prisma gifs volgen binnenkort

Voorlopig heb je de keuze uit negen verschillende videofilters. Omdat deze flink van elkaar verschillen, heb je ondanks het geringe aantal heel wat variatie. De Prisma videofunctie staat echter nog in de kinderschoenen. De ontwikkelaar is van plan om in de nabije toekomst meer filters toe te voegen en ook de kwaliteit en snelheid ervan te verbeteren. De volgende grote update waar aan gewerkt wordt zal zich volledig op gifs focussen.

Prisma: Photo Editor, Filters

Prisma labs, inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu